Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kontroverzné VIDEO opäť vyvolalo špekulácie o pápežovi: Hlava cirkvi schválila exorcizmus!

Vyháňal pápež z chorého muža démona?
Vyháňal pápež z chorého muža démona? (Zdroj: YouTube)

VATIKÁN - Pápež František podporil tri stovky exorcistov, ktorí sa zišli na konferencii v Ríme zo všetkých krajín sveta. Ich užitočnosť v boji proti démonom zdôraznil v liste, ktorý im adresoval. Urobil tak v čase, keď uznal aj vedeckú teóriu Veľkého tresku a myšlienku evolučného vývoja, čím rozpútal búrlivé diskusie nielen medzi veriacimi. Podľa špekulácií médií by mohol byť sám vykonávateľom exorcizmu. Diskusiu vyvolalo video, na ktorom chorý muž upadol do tranzu počas pápežovej modlitby.

Konferenciu organizuje medzinárodné združenie Vyháňač diabla, ktoré Vatikán formálne uznal tento rok v júli. Vodca združenia Francesco Bamonte vtedy povedal, že „vyháňanie diabla je formou lásky, ktorá prospieva tým, čo trpia.“

Podľa médií terajší pápež hovorí o diablovi častejšie ako jeho predchodcovia. Špekulovalo sa aj o tom, či František sám nie je exorcistom, teda vyháňačom diabla, a to kvôli minulým záberom z omše na Námestí svätého Petra, kde pápež požehnal chorému mužovi na invalidnom vozíku. Položil mu ruky na hlavu a predniesol modlitbu. Všetko rovnakým spôsobom, ako to robia práve exorcisti. Vatikán to ale vylúčil s tým, že pápež sa za muža iba modlil.

Tvrdí sa, že exorcizmus v rokoch 1982 a 2000 praktizoval aj zosnulý pápež Ján Pavol II. Teológovia upozorňujú na to, že nejde o nič iné, ako o oslobodzujúce modlitby, ako je to popisované v Biblii.

Kňazi, ktorí sú oprávnení vyháňanie vykonávať, musia prejsť špeciálnou výučbou. V kurzoch sa učia napríklad o dejinách satanizmu, samozrejmosťou sú v modernej dobe prednášky z psychológie či práva, ale aj presné inštrukcie, ako vykonávať rituál vyháňania zlých duchov.

Vyháňanie diabla pápežom

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu