Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kramnému svitla nádej na slobodu: Českí detektívi čelia závažnému problému!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook)

PRAHA/HURGHADA – Ubehol už viac ako rok od smrti Moniky (†36) a Klárky (†8), manželky a dcérky Petra Kramného, no českým vyšetrovateľom sa stále nepodarilo dostať sa na miesto činu, do egyptskej Hurghady, aby zostavili odborný posudok. Od februára sedí Kramný za mrežami, no kľúč k celému prípadu chýba.

Štátny zástupca by chcel z ohavného činu usvedčiť práve Kramného, nakoľko z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že ženu s dieťaťom zabil elektrickým prúdom. Egyptské úrady však na žiadosti o sprístupnenie miesta činu nereagujú a vyšetrovateľom dochádza trpezlivosť – dávajú im čas do novembra.

Problémovou časťou, kvôli ktorej musia českí vyšetrovatelia navštíviť osudnú izbu, je spôsob, akým Kramný dopravil k telám na posteliach elektrický prúd. Na to však treba povolenie, navyše by sa mal vyšetrovania zúčastniť aj obvinený alebo advokát. Skonštruovanie kulís, ktoré by pomohli zrekonštruovať vraždu, by bez obhliadky miesta činu nebolo úplné.

Kramnému svitla nádej na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

„Nemôžem stavať niečo, čo neviem, ako vyzeralo, keď to zjednoduším. Chýbal by tomu zmysel. Takže posudok musíme doplniť inak a tie závery by boli v obecnejšej rovine,“ povedal štátny zástupca Vít Legerský. To nahráva do kariet advokátke Kramného, Jane Rejžkovej: „Posudok bez miesta činu – to je skutočne závažný problém. Nemá dôkaznú váhu.“

Spolupráca na prípade je naozaj medzinárodná. V Poľsku bude vypovedať žena, ktorá bol na rovnakom zájazde ako Kramný s rodinou a bývala kúsok od nich. Toto svedectvo môže pomôcť rozuzliť niektoré nejasnosti. Kramný totiž svoju vinu popiera a tvrdil, že obe jeho „ženy“ boli otrávené, na čom stavia aj obhajoba. Názory egyptských a českých patológov sa totiž líšia.

Peter Kramný je stále
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu