Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Tancujúcich kňazov valcuje internet: Pod krížom ukázali, čo v nich je!

Video s tancujúcimi kňazmi dovedna videlo vyše 259 tisíc ľudí.
Video s tancujúcimi kňazmi dovedna videlo vyše 259 tisíc ľudí. (Zdroj: YouTube)

RÍM – Najnovším hitom internetu sa stalo video dvojice tancujúcich amerických rímskokatolíckych kňazov študujúcich v Ríme. Informovala o tom dnes agentúra AP, podľa ktorej kňazi idú v stopách známej talianskej mníšky, ktorá vyhrala spevácku súťaž a zmluvu na album.

Kňazi David Rider (29) z Hyde Parku v štáte New York a John Gibson (28) z Milwaukee na seba po prvý raz upozornili v apríli, keď ich nakrútili počas benefičnej akcie pre Pápežské severoamerické kolégium, seminár sídliaci v Ríme.

Rider si získal publikum stepom, následne ho začal z pódia vytláčať Gibson svojim írskym tancom. Medzi oboma tanečníkmi tak začal duel o to, kto viac zapôsobí na prítomný dav. Video natočila novinárka Joan Lewisová. Neskôr ho zverejnila na webe YouTube. Čoskoro si záznam pozrelo takmer 260.000 ľudí.

Ich úspech na internete je často prirovnávaný k úspechu mníšky Cristiny Scucciovej, ktorá v júni vyhrala taliansku verziu speváckej súťaže "Hlas". Vystúpenie mníšky aj kňazov však podľa AP vyvolalo aj kritiku. Niektorí komentátori označili tanec pod krížom a portrétom pápeža za "neúctivý".

Kňaz začne tancovať na začiatku druhej minúty:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu