Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Poplach pre ruskú raketu v Česku: Polícia musela evakuovať 500 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Plzenská polícia evakuovala dnes okolie predajne so zbraňami a strelivom v západočeskej metropole po tom, ako tam popoludní priniesol istý muž ruskú raketu zabalenú v ručníku. Ochrancov poriadku alarmovali zamestnanci obchodnej prevádzky z obáv pred možnou explóziou.

Informovali o tom české elektronické médiá s odvolaním sa na policajné zdroje. Po evakuácii vystrašených ľudí odstránil privolaný pyrotechnik zapaľovač rakety a odviezol ju na zneškodnenie. Približne 500 evakuovaných, medzi ktorými boli aj deti a pedagógovia z neďalekej základnej a materskej školy, sa potom mohlo vrátiť do svojich príbytkov.

Raketu, ktorá meria meter, podľa iných zdrojov 50 centimetrov, používalo v minulosti sovietske a používa v súčasnosti i ruské letectvo. Je súčasťou výzbroje bombardérov i vrtuľníkov a je určená na ničenie obrnených pozemných cieľov.

V ČR platí v súčasnosti tzv. zbraňová amnestia, v rámci ktorej môžu občania až do konca roka odovzdať beztrestne na polícii aj ilegálne prechovávané zbrane a muníciu, pričom v prípade ich nálezu ho majú ochrancom poriadku ohlásiť. Zatiaľ neznámy muž sa zrejme domnieval, že tak môže urobiť aj v spomínanej predajni, kde raketu zanechal a odišiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu