Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Ropný magnát uhorel v lietadle: Jeho súkromný tryskáč nabral ožratý vodič snežného pluhu!

Christophe de Margerie Zobraziť galériu (4)
Christophe de Margerie (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Neuveriteľne kuriózna nehoda sa stala na moskovskom letisku. Spitý vodič snežného pluhu si to namieril rovno na letovú dráhu, kde práve vzlietalo súkromné lietadlo s francúzskym miliardárom na palube. Vozidlo zachytilo podvozok lietadla, to sa následne zrútilo. Neprežili to štyria ľudia, jeden z toho bol šéf ropnej spoločnosti Christophe de Margerie.

"Dnes v noci sa zrútilo lietadlo po zrážke so strojom na odpratávanie snehu. Traja členovia posádky a jeden pasažier zahynuli. Môžem potvrdiť, že pasažierom bol šéf energetickej spoločnosti Total Christophe de Margerie," uviedla Krylovová.

Zhruba desať minút po polnoci miestneho času lietadlo pri vzlete narazilo podvozkom do snežného pluhu. Pilot sa údajne rozhodol pristáť. Vyslal núdzové signály, hlásil požiar motora a poškodenie trupu lietadla. Stroj sa napokon zrútil na dráhu a zachvátili ho plamene.

VIDEO Ropný magnát uhorel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

"V tejto chvíli je už potvrdené, že vodič snežného pluhu bol pod vplyvom alkoholu," uvádza sa v stanovisku Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie (SK Rossiji), ktorý podlieha priamo prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Podľa záchranárov boli úlomky z lietadla roztrúsené do vzdialenosti 200 metrov od miesta pádu. Letisko Vnukovo dočasne pozastavilo prevádzku, obnovilo ju okolo 2.00 h miestneho času. "Bolo začaté vyšetrovanie pre porušenie bezpečnostných predpisov," informovala Morozovová. Dodala, že na mieste tragédie začal pracovať tím vyšetrovateľov. Podľa agentúry RIA Novosti hovorkyňa letiska Jelena Krylovová oznámila, že čierne skrinky lietadla už našli.

Smútočný telegram rodine tragicky zosnulého riaditeľa spoločnosti Total zaslal aj ruský prezident Vladimir Putin, ktorého podľa jeho hovorcu Dmitrija Peskova s de Margeriem viazali dlhoročné pracovné a priateľské vzťahy.

VIDEO Ropný magnát uhorel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Súkromné lietadlo typu Falcon sa zrazilo so strojom na odpratávanie snehu počas vzletu, informovala predstaviteľka moskovských dopravných vyšetrovateľov Taťjana Morozovová. Stroj mal podľa nej namierené do Paríža. "Pri kolízii zahynulo päť ľudí, štyria na palube a vodič stroja na odpratávanie snehu. Na mieste bolo nájdených päť tiel," povedala Morozovová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu