Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na tanečnom festivale v Holandsku úradovali drogy, vyžiadali si už tretiu obeť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

AMSTERDAM - Holanďanka vo veku 41 rokov zomrela po tom, ako sa cez víkend zúčastnila na tanečnom festivale. Počet úmrtí, spôsobených pravdepodobne užitím drogy na obľúbenom podujatí Amsterdam Dance Event, sa tak zvýšil na tri.

Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na dnešné vyjadrenia holandskej polície. Polícia vydala aj varovanie pred prípadným šírením kontaminovaných piluliek. Na následky ich užitia zrejme zomrela uvedená žena a dvaja muži vo veku 21 a 33 rokov, ale ešte to musí potvrdiť pitva.

"Nie sme si ešte úplne istí, čo spôsobilo úmrtia - či predávkovanie alebo kontaminované drogy," uviedla policajná hovorkyňa v holandskom hlavnom meste Amsterdam. "Ale upozorňujeme každého, kto má tieto pilulky, aby ich zahodil alebo ich dal testovať," dodala.

V policajnom vyhlásení sa uvádza, že žena zo stredoholandského mesta Utrecht zomrela v nedeľu ráno po tom, čo si bola pozrieť vystúpenie diskdžokeja na festivale, na ktorom sa počas piatich dní uskutoční vyše 2000 koncertov elektronickej hudby.

Úmrtia na drogy sú v Holandsku veľmi zriedkavé. Úrady v krajine tolerujú užívanie rekreačných drog a účastníci večierkov, festivalov či podobných akcií ich môžu dať zdravotníckym úradom bezplatne testovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu