Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg bude oddychovať: Kúpil si havajský ostrov!

Mark Zuckenberg
Mark Zuckenberg (Zdroj: foto: archiv)

KAUAI - Jeden z najznámejších mužov planéty Mark Zuckerberg si kúpil rozsiahle pozemky na Havajských ostrovoch. Za viac ako 280 hektárov zaplatil vyše 100 miliónov dolárov (takmer 78 miliónov eur). Luxus si môže dovoliť vďaka fenoménu Facebook, ktorý zahltil celý svet.

Vo svojich tridsiatich rokoch si môže šikovný Mark Zuckerberg dovoliť takmer všetko. Zakladateľ najznámejšej sociálnej siete Facebook zarobil vďaka nej už miliardy a mladého muža tak zaradzujú medzi najbohatších na planéte. Podľa časopisu Forbes si najnovšie kúpil časť Kauaia, čo je štvrtý najväčší z Havajských ostrovov.

Jeho 700 akrov na severnom pobreží zahŕňa nedotknuté biele piesčité pláže, bývalé plantáže cukrovej trstiny a ekologickú farmu. Podľa havajských zákonov pláž bude musieť zostať prístupná verejnosti, lebo štát nemá žiadne súkromné ​​úseky.

Podľa rebríčka prestížneho časopisu Forbes je Zuckerberg 11-tym najbohatším človekom planéty. So svojou ženou Priscillou Chan oznámil, že darujú 25 miliónov dolárov (19,5 milióny eur) na boj proti ebole. Ako informuje businessinsider.com, jeho majetok je približne 33 miliárd dolárov (približne 26 miliárd eur).  Dokonca zarába dvakrát rýchlejšie, než ktokoľvek iný na svete. Podľa medializovaných informácií sa k nemu denne dostane takmer 70 tisíc dolárov, čo je približne 54,5 tisíc eur. A to už je číslo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu