Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tony Blair terčom možného teroristického útoku: Podozrivý muž mal pri sebe jeho adresu

Tony Blair
Tony Blair (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Bývalý britský premiér Tony Blair a jeho manželka Cherie sa mohli stať terčom teroristického útoku, ktorý zrejme prekazila polícia, napísala dnes agentúra DPA.

Obžalovaným v prvom teroristickom procese v Británii, ktorý sa koná viac-menej v utajení, je Erol Incedal (26). Toho v septembri minulého roka zastavila policajná hliadka v súvislosti s dopravným priestupkom, ktorého sa dopustil, uviedol na úvod pojednávania s Incedalom prokurátor Richard Whittam. Pri bežnej prehliadke policajti u Incedala našli útržok papiera s adresou jedenej z nehnuteľností patriacich manželom Blairovcov, ktorý mal uschovaný v puzdre na okuliare, povedal ďalej Whittam.

"V bode jeden (obžaloby) sa neuvádza, že by si Erol Incedal stanovil nejaký konkrétny cieľ alebo konkrétnu metódu, ale v kontexte celého prípadu a dôkazov, ku ktorým sa dostanem, sa dá predpokladať, že tá adresa má určitý význam," povedal Whittam. Incedal čelí obvineniam z prípravy spáchania teroristického útoku a držania dokumentu s názvom Výroba bomby, ktorý mal uložený na pamäťovej karte. Prokurátor taktiež uviedol, že Incedal mohol plánovať aj "rozsiahly útok" podobný tomu, ku ktorému došlo v roku 2008 v indickom meste Bombaj. Pri koordinovanom prepade viacerých objektov v meste vtedy zahynulo 174 ľudí vrátane desiatich pakistanských útočníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu