Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Srdcervúca spoveď otca Petra, ktorého dobodala žena v škole: Držal som ho za ruku, keď umieral!

Nebohý Petr a jeho otec Kamil Zobraziť galériu (5)
Nebohý Petr a jeho otec Kamil (Zdroj: Foto: Tv Nova, FB)

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - Českom otriasa šokujúci prípad. Včera ráno po besnení šialenej Barbory Orlovej ostal mŕtvy 16-ročný Petr. Statočne bránil svoju spolužiačku, položil za ňu vlastný život. Nešťastný otec žiada pre vrahyňu elektrické kreslo.

Nepredstaviteľné chvíle smútku prežívajú Petrovi rodičia. Otec Kamil odprevadil svojho jediného syna včera ráno do školy, o desať minút mu zavolali, nech rýchlo príde, pretože jeho syn je dobodaný. 

Vystrašený milujúci otecko sa okamžite vrátil. "Ešte som ho držal za ruku, šiel som s ním...dali mu infúziu," opísal synove posledné okamihy života pre TV Prima.

Šokujúcej správe o tragédii nemôže nikto doteraz uveriť. "Videl som tú ženskú, ktorá ho pobodala. Mala nôž dlhý 40-50 centimetrov. Nechápem, ako to mohla urobiť. Obnovil by som trest smrti. Prial by som jej elektrické kreslo," povedal skormútený Kamil pre české médiá.

Srdcervúca spoveď otca Petra,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB, TV Markíza)

"Neviem, či bojoval veľmi, asi nebojoval. Povedali mi, že to bolo veľmi rýchle. Zhoda náhod," dodáva Kamil. 

Otec si prial zverejniť synove fotografie, aby celý svet videl, ako vyzeral hrdina, ktorý pre záchranu spolužiačky položil svoj vlastný život. Podľa jeho slov bol Petr dobrý chlapec a syn, rád športoval, nepil. Po týchto slovách sa neubránil slzám.

Aj napriek rýchlemu zásahu záchranárov Petrovi už, žiaľ, nedokázali pomôcť. Rodina, kamaráti, priatelia a blízki sú z jeho nešťastného odchodu zdrvení. Na Petra spomínajú len v dobrom. Bol študentom druhého ročníka strednej obchodnej školy v odbore kuchár.

Srdcervúca spoveď otca Petra,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Tv Nova, FB)

Medzi spolužiakmi patril k obľúbeným, opisujú ho ako triedneho zabávača. Obzvlášť rady ho mali dievčatá, pretože, ako uviedli, správal sa k nim ako ozajstný džentlmen. Podobne ako jeho otec aj Petr bol dobrovoľný hasič v Žďári nad Sázavou, stále pripravený pomáhať druhým. Jeho krédom, ktorým sa prezentoval na sociálnej sieti, bolo: "Máš nepriateľov? Fajn. To znamená, že si už niečo dokázal."

Petr miloval posilňovanie a prírodu. Ešte večer pred osudným dňom zverejnil na sociálnej sieti svoje túžby a sny. Ponúkol návod, ako si vyčistiť hlavu a nabiť sa energiou. Plány a budúcnosť statočného a sympatického mladého muža znenazdajky prerušila psychicky chorá žena. Na otázku "prečo" sa len ťažko nájde odpoveď. Pri čítaní Petrových posledných slov, ktoré zverejnil na sociálnej sieti, doslova mrazí. Poďakovanie v závere nenechá azda nikoho chladným.

Srdcervúca spoveď otca Petra,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Tv Nova, FB)

Srdcervúca spoveď otca Petra,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: fb)

Petr zahynul po útoku Barbory Orlovej, ženy trpiacej schizofréniou. Včera ráno vnikla do školy v Žďári nad Sázavou, zaútočila na študentku, ktorú chcel Petr chrániť. Nožom mu zasadila smrteľnú ranu. Z tragického odchodu sa jeho blízki nedokážu spamätať, smrť hlboko zasiahla mnohých.

"Pomôžte nám vyjadriť poďakovanie a obdiv nášmu nesmierne statočnému spolužiakovi, ktorý svoju odvahu zaplatil životom," napísala škola na svojom facebookovom profile. Pred budovou školy horia od včera sviečky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu