Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Briti varujú Putina: Ak ohrozíte krajinu NATO, všetci odpovieme!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond varoval ruského prezidenta Vladimira Putina pred agresiou Moskvy voči členským krajinám Severoatlantickej aliancie. Informovala o tom dnes agentúra Ukrinform.

"Dovoľte mi, pán Putin, pripomenúť, že ohrozenie ktoréhokoľvek člena NATO povedie k odpovedi od nás všetkých," povedal Hammond v prejave pred členmi Konzervatívnej strany.

Veľká Británia podľa jeho slov nedovolí, aby boli spojenci NATO na východe Európy zastrašovaní. "Z tohto dôvodu sme začiatkom roka poslali lietadlá Typhoon do oblasti Baltského mora a urobíme tak znovu, ak to bude potrebné," zdôraznil šéf britskej diplomacie. Podľa neho Putin porušil pravidlá a vybral si cestu konfrontácie tým, že "nezákonne anketoval Krym, dodal rakety, ktoré zabili 298 ľudí na palube letu MH17, a poslal ruských vojakov na východ Ukrajiny".

"Mali by sme byť hrdí na to, že Británia razila cestu zabezpečenia rozsiahlych sankcií, že vyslala odkaz, že nezákonné správanie sa Ruska nebude tolerované," dodal Hammond.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu