Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záplavy vyhnali z domova tisíce Francúzov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MONTPELLIER - Po silných dažďoch muselo v južnom Francúzsku odísť z domovov do bezpečia pred záplavami približne 4000 ľudí. Pod vodou sa počas druhej noci prívalových zrážok ocitli aj časti mesta Montpellier, informovala agentúra DPA.

Francúzska vláda dnes vyhlásila okolie Montpellieru s desiatkami zasiahnutých obcí za región postihnutý prírodnou pohromou, čo uľahčí poskytovanie pomoci. Minister vnútra Bernard Cazeneuve pre rádio RTL povedal, že dostať ju môže približne 60 oblastí v departemente Hérault.

Stovky ľudí v Montpellieri sa pred stúpajúcimi vodami rieky Lez uchýlili na železničnú stanicu alebo prenocovali v tamojších železničných vozňoch. Nasadených bolo 1500 záchranárov, hasiči oznámili, že po prietržiach mračien absolvovali 1200 výjazdov.

V pondelok v Montpellieri napadalo za niekoľko hodín rekordných 300 milimetrov zrážok. Dnes sa počasie upokojilo, uviedla agentúra DPA. Región Languedoc-Roussillon, v ktorom leží departement Hérault, už tento mesiac postihli väčšie záplavy. Pred desiatimi dňami si vyžiadali päť obetí na životoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu