Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Záhada vlakovej lúpeže: Lupič po polstoročí prezradil meno, na ktoré vyšetrovatelia neprišli!

Meno informátora je konečne odhalené! Zobraziť galériu (2)
Meno informátora je konečne odhalené! (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Jedna z najväčších vlakových lúpeží je po viac ako 50 rokoch uzavretá. Hádanku, ktorá vyšetrovateľov trápila už od roku 1963, pomohol vyriešiť Gordon Goody, organizátor Veľkej vlakovej lúpeže.

Spolupáchateľom lúpeže bol Patrick McKenna, ktorý v roku 1992 zomrel. Gordon Goody, ktorý lúpež zosnoval, dostal 15 rokov väzenia. Spolu s pätnásťčlenným gangom prepadol Goody 8. augusta 1963 nákladný vlak na trase Glasgow-Londýn, z ktorého ukradli 61, 4 milióna dolárov. Z nich sa však väčšina nikdy nenašla.

Zaujímavosťou lúpeže bol fakt, že členovia gangu neboli ozbrojení, za čo vďačili interným informáciám od zamestnanca pošty, ktorým bol Patric McKenna z Londýna. Ten však peniaze nepoužil a jeho rodina, ktorá bola šokovaná odhalením, sa domnieva, že peniaze venoval charite katolíckej cirkvi.

Goody sa s McKennom pred vlakovou lúpežou stretol asi štyrikrát. Po nej ale meno informátora ostalo na polstoročie utajené. Goody, ktorý má teraz 85 rokov, sa však rozhodol tajomstvo prezradiť skôr, ako bude neskoro. Paradoxné je, že polícia McKenna z lúpeže nikdy nepodozrievala. Informácie priniesol britský denník The Daily Mail.

Gordon Goody, organizátor lúpeže
Zobraziť galériu (2)
Gordon Goody, organizátor lúpeže  (Zdroj: YouTube)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu