Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Mrazivé priznanie obete po útoku kanibala: Najprv pohrýzol vnučku a potom chcel zjesť mňa!

Starostlivý otec bol v skutočnosti posadnutý démonickým fetišom Zobraziť galériu (4)
Starostlivý otec bol v skutočnosti posadnutý démonickým fetišom (Zdroj: YouTube)

CANTERBURY- Zdravotná sestra mala šťastie v nešťastí, keď sa ju jej dlhoročný priateľ pokúsil udusiť. Hoci chcela vydesená žena svoj zážitok ohlásiť na polícii, manželka opovážlivca ju uchlácholila, aby na celý incident zabudla. To však nemala robiť.

Dale Bolinger (48) a Urlene King (52) sa poznali 17 rokov, počas ktorých boli dobrými priateľmi, kým sa ich cesty nerozišli. V roku 2010 sa Dale svojej kamarátke opäť ozval a chcel sa s ňou stretnúť. „Predtým, ako sme išli k nemu domov, boli sme na nákupe. Potom ma usadil v obývačke a spýtal sa, či chcem niečo na pitie a šiel do kuchyne,“ spomína Urlene, ktorá sedela na gauči chrbtom k dverám. Vzápätí však Urlene zozadu napadol: „Nemohla som dýchať a myslela som si, že ma chce znásilniť,“ povedala vystrašená žena.

Urlene sa našťastie podarilo vytrhnúť z jeho zovretia. Dale sa zatackal a vykríkol: „Preboha, čo som to urobil?!“ Ale vyzeral inak, nie ako Dale, ktorého Urlene poznala predtým. Bol celý červený a oči mal vypúlené. Nebyť Daleovej lojálnej manželky Rosemary, jej manžel by čelil trestnému oznámeniu.

Dale Bolinger
Zobraziť galériu (4)
Dale Bolinger  (Zdroj: YouTube)

Dale sa pokúsil Urlene udusiť handrou namočenou v čistiacom roztoku, ale nepodarilo sa mu to. Urlene okamžite bežala z domu, kým sa ňu stihol vrhnúť znovu, aby unikla smrti. „Vyzeral ako démon,“ vyhŕkla Urlene. Keď sa ho v panike spýtala, čo s ňou chce urobiť, vykríkol, že nevie. Ale vtedy už Urlene unikala z domu míľovými krokmi...

„Bola som na seba nahnevaná, že som ho neudala na polícii. Ešte dlhé mesiace po tom som mala bezsenné noci a paranoidné stavy, že sa po mňa vráti a urobí to znova,“ pokračovala vo svojej výpovedi Urlene, ktorá nechcela, aby Rosemary bez Dalea trpela. Ich priateľstvo sa však razom skončilo. Dale a Rosemary Urlene telefonovali a uprosili ju, aby im dala sľub mlčania. To však Urlene nemala robiť.

Urlene King
Zobraziť galériu (4)
Urlene King  (Zdroj: Daily Mirror)

Už v roku 2009, predtým, ako sa Urlene s Daleom prestala stretávať, sa choromyseľný Dale pokúsil pohrýzť jej vnučku. „Moja dcéra nechala dieťa s ním. Rád sa staral o deti a nebolo na tom nič neobvyklé. Náhle však maličká začala kričať,“ hovorí o chvíľach prvých zdesení Urlene. Dieťa si držalo prst a on sa priznal, že ho uhryzol. Vraj to urobil preto, aby jej uštedril lekciu.

Hoci sa Dale naďalej správal ako milujúci a oddaný manžel, za maskou pozornosti sa skrývala strašideľná realita. Dale totiž celé hodiny trávil na internetových stránkach s výstrednými fetišmi.

Vo februári minulého roka bol Dale zatknutý v nemocnici, v ktorej pracoval, po tom, ako boli objavené jeho konverzácie medzi ním a priateľmi z chatu. Písal im o 14-ročnej Eve Gonza, o jej zabití a skonzumovaní. O tom, ako jej chce sťať hlavu. S dievčinou totiž Dale nadviazal virtuálnu komunikáciu. Deň pred ich stretnutím si kúpil veľkú sekeru a zhotovil fotografiu, na ktorej s ňou pózuje.

Fotografia, ktorú Dale zhotovil deň pred plánovanou vraždou 14-ročnej dievčiny
Zobraziť galériu (4)
Fotografia, ktorú Dale zhotovil deň pred plánovanou vraždou 14-ročnej dievčiny  (Zdroj: YouTube)

Keď sa pri dverách Urlene následne objavila polícia a ona sa dozvedela, aká bola v skutočnosti temná stránka Dalea Bolingera, bola v šoku a nemohla sa prestať triasť. „Cítila som sa previnilo a mizerne za to, že som ho predtým nezastavila. Ak mal v pláne stretnúť sa s tou dievčinou, ja som bola jediná, kto ho mohol zastaviť,“ vysvetľuje Urlene, ktorá Dalea spoznala v roku 1993 na poradenskom kurze londýnskej City Univesity. Obaja zdieľali vášeň pre medicínu a Urlene mu ponúkla miesto na pobyt, pretože do Londýna dochádzal z Eastbourne.

Duševne chorý Dale dokázal dlhé hodiny s kanibalskými priateľmi chatovať o svojom posadnutí myšlienkou jesť ľudské mäso. Takisto doma prechovával obscénne fotografie detí, ktoré mali znázorňovať ich grilovanie. Rosemary, manželka Dalea Bolingera, prípad nekomentovala. Za napadnutie Urlene dostal tri roky väzenia. Za plánovanie znásilnenia, sťatia hlavy a následnej konzumácie 14-ročnej dievčiny bol odsúdený 25. septembra 2014 v Canterbury na deväť rokov väzenia. Rozhovor s Urlene zverejnil britský denník The Mirror.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu