Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V blízkosti ministerstva zahraničia v Káhire explodovala nálož

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Život jedného policajta a najmenej piatich zranených si dnes v centre Káhiry vyžiadal výbuch bombovej nálože, ktorá explodovala v blízkosti egyptského ministerstva zahraničných vecí. Informovala agentúra Reuters.

Podľa štátnej televízie silnú explóziu v blízkosti zadného vchodu do budovy spôsobilo aktivovanie bombovej nálože nastraženej pod neďalekým stromom. Bezpečnostné zdroje predtým informovali, že explodovala nálož v aute. Stav niekoľkých zranených je vážny, povedal pre agentúru DPA šéf káhirskej záchrannej služby Ahmad Ansárí.

Od potlačenia demonštrácií proti zosadeniu islamistického prezidenta Muhammada Mursího, ku ktorému došlo vlani v auguste, sa egyptské bezpečnostné zložky veľmi často stávajú terčom bombových útokov islamistov. O život už prišli stovky policajtov.

Kým počet útokov v Káhire sa za posledné mesiace zmiernil, protivládne útoky sa sústreďujú na Sinajskom polostrove, ktorý susedí s Izraelom a palestínskym pásmom Gazy, ktoré je podľa Reuters baštou väčšiny džihádistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu