Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

"Slušní" zlodeji: Keď zistili, že prepadli arcibiskupa, ospravedlnili sa a lúpili ďalej!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RIO De JANEIRO - Arcibiskup brazílskeho mesta Rio de Janeiro sa stal v noci nadnes obeťou ozbrojenej lúpeže, pri ktorej mu ukradli mobilný telefón, prsteň i reťaz s krížom. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu a médiá.

Kardinál Orani Tempesta, hlavný organizátor vlaňajších Svetových dní mládeže, cestoval autom, aby sa zúčastnil rozhlasovej debaty pred voľbami miestneho guvernéra. 

Na jeho vozidlo počas jazdy ulicami Ria de Janeiro zaútočili traja ozbrojení muži. Arcibiskupovi a jeho trom spoločníkom vzali telefóny, fotoaparáty, finančnú hotovosť, pero a ďalšie veci. Nikto z nich neutrpel zranenia.  

Keď si útočníci uvedomili, že prepadli arcibiskupa, zneisteli a ospravedlnili sa mu; napriek tomu však pokračovali v lúpeži. Neskôr však väčšinu odcudzených vecí s výnimkou fotoaparátov nechali na neďalekej ulici, uviedla agentúra AP.

Kardinál Tempesta bol hlavným organizátorom vlaňajších Svetových dní mládeže v Riu de Janeiro, ktoré prilákali milióny mladých katolíkov. Zúčastnil sa na nich aj pápež František.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu