Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vrah malej Elišky (†9) Roman (25) a jeho diabolský plán brutálneho činu: Využil svojho synčeka!

Eliškina babička Anna prehovorila Zobraziť galériu (4)
Eliškina babička Anna prehovorila (Zdroj: Foto: Tv Nova, FB)

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ – Zronená babička zavraždenej Elišky prvýkrát prehovorila. Je presvedčená, že s nikým cudzím by jej milovaná vnučka nikam nešla. Kto mohol dievčatku takto kruto ublížiť si nedokáže vysvetliť. Policajtom sa však na základe triku podarilo dolapiť podozrivého, je ním Eliškin vzdialený strýko.

Keď polícia potvrdila, že obvinili muža blízkeho rodine, babička Anna tomu nechcela veriť. Po tom sa ale dozvedela mužovo meno, zrútila sa a omdlela. "Tomu nemôžem uveriť, veď on sám má ženu a dieťa!," plakala. Hneď začala svojmu synovcovi volať, ale pochopiteľne nedvíhal, keďže už je v rukách polície.

Ako informuje blesk.cz, Anne sa podarilo spojiť so synovcovou priateľkou. "Povedala mi, že v utorok okolo dvanástej hodiny bola s Romanom a ich synom pred školou. Polícii to ale nepovedala," hovorí babička. 

Dá sa predpokladať, že Roman sa so svojou partnerkou a synom rozlúčil a vrátil sa pred školu.

Polícia obvinila 25-ročného Romana

"Dnes dopoludnia bol zo zvlášť závažných zločinov znásilnenia a vraždy obvinený 25 ročný muž z Chomutova. Ide o osobu blízku rodine neplnoletého dievčaťa. Zároveň bol podaný podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. Kriminalisti zistili, že muž mal dievča najprv osloviť a potom vylákať na odľahlé miesto neďaleko obce Ciboušov. Tam bola poškodená neskôr nájdená bez známok života," informovala česká polícia a dodala, že viac informácií k motívu a spôsobu spáchania činu nebudú s ohľadom na vek dievčatka zverejňovať.

Podľa MF Dnes ja zadržaným mužom bratranec Eliškinej matky 25-ročný Roman. Zatiaľ nie je jasné, či ohavný čin plánoval. Spúšťačom zrejme bolo, že dievčatko videl močiť, čo ho vzrušilo. Eliška muža poznala, dôverovala mu, preto s ním odišla. Ako informujú české médiá, Roman je údajne drogovo závislý. Pri ohavnom čine malo dievčatko páchateľa poškriabať, preto kriminalisti pravdepodobne disponujú DNA.

Nešťastná babička Anna neverí, že by vraždil niekto z rodiny. "Celú noc som nad tým rozmýšľala, všetci mali Elišku radi, neverím, že to bol niekto z rodiny," povedala pre Tv Nova.

Na prípade intenzívne pracoval tím desiatok policajtov. Krajskí kriminalisti v spolupráci s policajtmi Územného odboru Chomutov počas šetrenia preverili desiatky rôznych poznatkov, vypočúvali osoby nielen z okolia poškodenej a v priebehu toho zaisťovali dôkazný materiál. Tým sa im podarilo získať dostatok dôkazov na zadržanie a následné obvinenie 25-ročného muža. V prípade odsúdenia obvinenému hrozí až výnimočný trest.

Vyšetrovanie pokračuje naďalej. V súčasnej dobe je rodina v starostlivosti psychológov. Polícia zároveň ďakuje všetkým, ktorí sa zapojili do rozsiahlej pátracej akcie.

Vrah malej Elišky (†9)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Polícia použila trik

Podľa serveru Tieseň Tv bol muž v hľadáčiku polície od stredy, kedy bol zadržaný prvýkrát. Vtedy ho ešte pustili, no sledovali ho. Po prepustení svojím správaním a následnými činmi políciu utvrdil v tom, že sa pri prvom zadržaní nemýlila.

Podľa medializovaných informácií je s najväčšou pravdepodobnosťou podozrivý aj páchateľom. Jeho zatknutie prebiehalo relatívne v pokoji, podozrivý údajne nekládol odpor.

Aktuálne je muž v cele predbežného zadržania. Polícia spracúva podklady na podanie návrhu na vzatie do väzby. Súd by o tom mal rozhodnúť v sobotu.

Vrah malej Elišky (†9)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Prehovorila Eliškina babička

"S cudzím človekom by určite nešla," povedala so slzami v očiach pre Tv Nova babička. Eliška bola dobré a poslušné dievčatko, ktoré malo rado kone a psov. Žena pripustila, že ju nietko mohol na zvieratká nalákať. "Je to možné. Nevylučujem to. Ale s cudzím človekom by určite nešla," zopakovala.

Na otázku, kto mohol jej vnučku pred školou čakať, odpovedala: "Ja neviem. Stalo sa to pred školou. Ja neviem ...". Zamestnanej žene poskytli hneď po zdrvujúcej správe psychológa, ktorý sa o ňu stará. V Klášterci bývala s Eliškou a so svojím synom.

Babička si sprvu myslela, že dievčatko odišlo zo školy ku kamarátke. "Myslela som si, že je u nejakej kamarátky. Potom som ju začala hľadať. Ona to nikdy neurobila, ale poznáte deti. Vyhne sa. Začala som ju hľadať po celom Klášterci. Hľadala som ju asi päťkrát a potom, keď už som neverila tomu, že sa niekde takto dlho zdržala, som šla na políciu," opísala.

Vrah malej Elišky (†9)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Eliška zmizla v utorok približne o 12:30, keď ju pred školou čakal neznámy muž. Babička večer kontaktovala policajtov a začalo sa rozsiahle pátranie. Podľa českých médií bolo však dievčatko mŕtve už o pol deviatej večer. Bezvládne telíčko našli v stredu popoludní, približne kilometer od bydliska medzi balmi slamy. Zatiaľ sa nevie, či vrah otrasný skutok spáchal na tom mieste alebo tam telíčko priniesol. Polícia potvrdila násilnú smrť dievčatka. Špekuluje sa, že išlo o sexuálny motív vraždy.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu