Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Telíčko bolo nahé, Elišku (†9) zavraždil pedofil: Polícia chytila podozrivého!

Pred školou horí množstvo sviečok, kamaráti priniesli nebohej Eliške aj darčeky Zobraziť galériu (7)
Pred školou horí množstvo sviečok, kamaráti priniesli nebohej Eliške aj darčeky (Zdroj: Foto: Tv Nova, FB)

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ – Susedným Českom otriasa prípad smrti 9-ročnej Elišky. V utorok odišla zo školy, po dlhých hodinách pátrania našli jej bezvládne telíčko v lesíku za mestom. Policajti potvrdili, že dievčatko niekto zavraždil. Zronená mama Alena nechala na sociálnej sieti vrahovi srdcervúci odkaz.

Po náročnom pátraní a vypočúvaní podozrivých je možno polícia na správnej stope. Aktuálne totiž v prípade zavraždenej Elišky oznámila, že zadržala muža, ktorý by mohol byť páchateľom. Predbežné výsledky pitvy potvrdili násilnú smrť dievčatka, ale detaily o zadržanom zatiaľ polícia nezverejnila. Ďalšie údaje budú známe až v priebehu piatkového dňa. "Vyšetrovatelia zadržali osobu, ktorá je podozrivá z tohto obzvlášť závažného zločinu. Viac informácií vzhľadom na prebiehajúce úkony v túto chvíľu poskytovať nebudeme, "uviedla podľa serveru idnes.cz dnes večer policajná hovorkyňa Alena Bartošová.

Podľa informácií TV Nova mal vrah dieťaťa sexuálny motív. Dievčatko našli vyzlečené, jej oblečenie muži zákona hľadali v baloch slamy.

Nevlastný otec dievčatka, s ktorým má Alena synčeka, je udalosťou rovnako otrasený. Je rozhodnutý zobrať spravodlivosť do vlastných rúk a dúfa, že sa mu podarí vraha dolapiť skôr ako policajtom. Svoju nevlastnú dcéru Elišku mal veľmi rád, dokonca má jej meno a dátum narodenia vytetované na ruke. Alena povedala, že jej terajší partner a Eliškin vlastný otec majú medzi sebou dobré vzťahy. Všetci sa v ťažkej chvíli spojili.

Telíčko bolo nahé, Elišku
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Zvýšený dohľad pri školách

Mestská polícia v Klášterci nad Ohří zaisťuje zvýšený dohľad v okolí škôl. Riaditelia škôl vyzvali rodičov, aby pokiaľ je to možné deti na vyučovanie sprevádzali. 

Vrahom má byť niekto, koho Eliška poznala

České médiá priniesli šokujúcu informáciu. Vrahom nevinného dievčatka má byť jej príbuzný. Polícia muža zadržala a vypočúva. V malom mestečku, kde sa tragédia stala, sa špekuluje, že otrasný čin spáchal Eliškin strýko. "Je to feťák. Našli ho podľa pachových stôp atď. Znásilnil ju. BOL TO JEJ STRÝKO. Teraz ho vypočúvajú," takto znel príspevok v diskusnom fóre mestečka.   

Telíčko bolo nahé, Elišku
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Mama Alena najprv správu nekomentovala, no po tom sa zapojila do diskusie a vrahovi odkázala ďalšie slová: "Zabiju tě z**deeee, vlastnoručně tě popravit!!!!!!! (...) Je to nechutný prase, který bude pomalu trpět, pomalu a bude prosit, vybudoval ve mně tolik nenávisti a vzteku, že já se postaram o to, aby chcípnul!!!!!!!!!!," píšu české médiá. Neskôr nazanačila, že vie, ako sa vražda mohla stať a kto spáchal otrasný čin. Napísala, že jediní vedia, čo a ako naozaj je a že žiadny strýko Honza to nebol. Bližšie však nič neuviedla.

Medzi obyvateľmi už vznikla zbierka na pomoc Eliškinej rodine a na financovanie pohrebu. Ľudia by ale peniaze dali radšej babičke, ktorá sa o Elišku starala, ako jej mame. Podľa nich Alena nebola príkladnou matkou, údajne brala dorgy, kradla a na dievčatko si spomenula len niekedy, píše blesk.cz.

Telíčko bolo nahé, Elišku
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: tv nova)

Tieto slová môže potvrdiť fakt, že dievčatko pred školou nekládlo odpor a osobu, s ktorou odišlo, zrejme poznalo. Ako povedali jej spolužiaci, pred školou ju čakal nejaký muž v tmavom oblečení a pýtal sa jej, či ju má odviesť za ockom. "Hovorili sme jej, nech s ním nechodí," povedala spolužiačka pre TV Nova. Iní kamaráti uviedli, že Elišku videli nasadať do tmavého auta.

Polícia na prípade intenzívne pracuje, začala trestné stíhanie. "Už v priebehu pátrania prebiehali výsluchy príbuzných, spolužiakov, pracovníkov školy a okolia. Žiadna z vypočúvaných osôb zatiaľ nemá status podozrivého," povedala včera večer policajná hovorkyňa Alena Bartošová.  

Toto odkázala na sociálnej sieti nešťastná mama vrahovi
Zobraziť galériu (7)
Toto odkázala na sociálnej sieti nešťastná mama vrahovi  (Zdroj: Foto: tv nova)

Podľa českých médií bývala Eliška so svojou babičkou v Klášterci, kde chodila do školy. Mama Alena ju tam navštevovala, pretože si našla priateľa a odsťahovala sa za ním do mesta Louny. Eliška ostala pri babke kvôli tomu, aby nemenila školu. To, že dievčatko zmizlo, na polícii ohlásila babička, ale až o siedmej večer. Nemohla sa síce dievčatku dovolať, lebo jej nedávno omylom vyprala mobil, no domnievala sa, že je s Alenou.

Telíčko bolo nahé, Elišku
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Policajti však údajne nemohli Eliškinu mamu dlho nájsť. Kedy so o zmiznutí svojej dcérky dozvedela, nie je jasné. Na facebooku žiadala o pomoc o 2:43. Neskôr za ňou prišiel aj Eliškin otec, s ktorým má Alena dobré vzťahy.  

Českí kriminalisti nevyvrátili súvislosť s prípadom z minulého týždňa v neďalekom Moste, keď neznámy páchateľ uniesol dievčatko a po hodine ho vysadil o desiatky kilometrov ďalej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu