Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sýrski militanti uniesli 45 vojakov OSN: Čoskoro sme doma, nič nám nechýba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SUVA – Predstavitelia Fidži dnes potvrdili, že na portáli YouTube sa objavila nová videonahrávka so 45 príslušníkmi fidžijských mierových síl OSN, ktorých z Golanských výšin uniesli koncom augusta sýrski militanti zo skupiny Front an-Nusra.

Na videu vidno dvoch mužov hovoriacich po arabsky, za ktorými v pozadí sedí na zemi 45 fidžijských vojakov. Pred koncom 15-minútového záznamu jeden z nich povie po anglicky, že je 9. septembra, čo je pre nich "veľmi šťastný deň", lebo im povedali, že čoskoro pôjdu domov.

Príslušník fidžijských modrých prílb ďalej hovorí, že všetci vojaci sú nažive a nič im nechýba, pretože príslušníci Frontu an-Nusra sa o nich aj napriek svojim obmedzeným možnostiam dobre starajú. Hovorkyňa fidžijskej vlády Sharon Smithvá-Johnsová dnes potvrdila, že na videu sú skutočne tí vojaci, ktorých zadržiava Front an-Nusra. Príslušníka mierových síl, ktorého hlas sa na nahrávke ozval, identifikovala ako kapitána Savenaca Rabuca. 

Militanti uniesli fidžijských vojakov v meste Kunajtra na Golanských výšinách, kde sa nachádza jediný hraničný priechod medzi Sýriou a Izraelom, pričom sýrske vládne sily a povstalci tam zvádzajú ťažké boje. Odvtedy ich držia na neznámom mieste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu