Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Medvedev: Na sankcie voči Rusku budeme reagovať!

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Nové sankcie voči Moskve v energetickom alebo finančnom sektore môžu spustiť asymetrickú odpoveď, napríklad uzatvorenie ruského vzdušného priestoru, uviedol ruský premiér Dmitrij Medvedev v dnes zverejnenom rozhovore pre denník Vedomosti.

"Ich (Západu) sa treba opýtať, či budú nové sankcie. Ale ak budú sankcie namierené proti energetike, (alebo) ďalšie obmedzenia voči nášmu finančnému sektoru, budeme musieť odpovedať asymetricky. Napríklad obmedzeniami v oblasti dopravy. Konáme na základe predpokladu priateľských vzťahov s našimi partnermi, to je dôvod, prečo je nebo nad Ruskom pre lety otvorené. Ale ak nás obmedzia, budeme musieť odpovedať," citovala Medvedeva agentúra RIA Novosti.

Ruský premiér poznamenal, že isté západné aerolínie by mohli skrachovať, ak by nemohli využívať ruský vzdušný priestor. "Je to však zlá voľba. Bol by som len rád, keby si to naši partneri v istej chvíli uvedomili. Najmä, keď sankcie nepomáhajú nastoliť mier na Ukrajine," dodal Medvedev.

Agentúra RIA Novosti napísala, že európski politici ju informovali o pláne Bruselu predstaviť novú sériu odvetvových sankcií voči Moskve práve dnes.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu