Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Američania zosmiešňujú Islamský štát: Brutálne VIDEO len pre silné žalúdky!

Američania ľudí odrádzajú od pridania sa k Islamskému štátu.
Američania ľudí odrádzajú od pridania sa k Islamskému štátu. (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON – Americké ministerstvo zahraničia zverejnilo zosmiešňujúce a zároveň brutálne video, ktoré má odradiť amerických moslimov od radikálnych islamských skupín. Je natočené v štýle nahrávok, ktoré na internet umiestňuje skupina Islamský štát (IS).

Materiál s názvom Vitajte v Islamskom štáte začína volaním Utekaj, nevstupuj na územie IS. Je vidieť padajúce telá, mešitu ničenú výbuchom a telo s odseknutou hlavou. Nasleduje ukrižovanie, bitie a strieľanie moslimov a hádzanie tiel do jám. Video končí sarkastickou pripomienkou: Cesta nie je drahá, pretože nebudete potrebovať spiatočný lístok. A nasleduje záber na telo hádzané z útesu. 

Zmyslom je poukázať na primitívnu brutalitu IS a odradiť Američanov od verbovacích radikálov. S nadhľadom vysvetľuje, že jediné, čo sa môžu Američania od IS naučiť, je vyhadzovať do povetria mešity aj s veriacimi vo vnútri, pribíjať ľudí na kríže a vraždiť. 

USA odhadujú, že k IS sa pripojilo vyše 100 amerických občanov. Odradzujúcu kampaň vedie stredisko koordinujúce boj proti terorizmu ministerstva zahraničia. Okrem videa umiestneného na YouTube sa objavujú jeho materiály na sociálnych sieťach pod spoločným názvom Myslite dvakrát a odmietnite. "Chceme priniesť fakty o terorizme a jeho propagácii. Nenechajte sa oklamať ľuďmi, ktorí rozbíjajú rodiny a ničia vlastnú tradíciu," oznamuje ministerstvo v rámci tejto kampane na Facebooku.

Video obsahuje brutálne zábery, ktoré nie sú vhodné pre deti a ľudí s citlivými povahami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu