Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia zatkla pri potýčkach s prodemokratickými aktivistami v Hongkongu 19 ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

HONGKONG - Devätnásť ľudí zatkla polícia v Hongkongu počas potýčok s prodemokratickými aktivistami, ktoré vyvolalo rozhodnutie Číny nepovoliť ázijskej finančnej metropole vybrať si svojho budúceho najvyššieho predstaviteľa.

Polícia podľa svojho dnešného oznámenia zadržala 19 ľudí vo veku 20-45 rokov v pondelok na protizákonnom zhromaždení, keď sa demonštranti pokúšali pretlačiť na vozovku, pričom sa vrhli na policajný kordón a na zátarasy.

Miestne médiá informovali, že ďalší traja ľudia boli zatknutí doma. Zranenia pri potýčkach neboli hlásené, napísala agentúra Reuters.

Polícia použila na rozohnanie aktivistov paprikový sprej. Centrum Hongkongu sa pritom pripravuje na vlnu protestov proti rozhodnutiu Číny. Akcie majú vyvrcholiť obsadením centra a jeho ochromením.

Hongkong sa nachádza v období nepokojov, pretože aktivisti v tejto bývalej britskej kolónii presadzujú úplnú demokraciu na rok 2017 slobodné voľby. Peking vyhlásil, že umožní hlasovanie o najvyššom predstaviteľovi Hongkongu, ale kandidovať môžu iba vopred preverené osoby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu