Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ruská tlačová agentúra ITAR-TASS sa vracia k sovietskemu názvu TASS

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Popredná ruská tlačová agentúra ITAR-TASS dnes oznámila, že sa vracia k svojmu pôvodnému názvu TASS, ktorý používala v časoch Sovietskeho zväzu.

Správu o premenovaní oznámil zamestnancom generálny riaditeľ Sergej Michajlov v deň, keď táto štátna agentúra oslávila 110. výročie svojho založenia. "Bolo prijaté rozhodnutie o návrate k historickému a svetovo uznávanému menu TASS," vyhlásil Michajlov na zhromaždení zamestnancov. 

Staronová značka sa má podľa neho stať symbolom "profesionality, nadšenia a pripravenosti" k ďalšiemu rozvoju i k zachovávaniu najlepších tradícií najstaršej tlačovej agentúry pôsobiacej v Rusku. Agentúra má ambíciu byť dôveryhodným zdrojom aktuálnych a integrovaných informácií, čo má zdôrazniť aj nový slogan "My vieme," uviedol Michajlov.  

Transformácia k pôvodnému názvu potrvá do konca tohto roku. Súčasťou procesu bude zmena registrácie i dodatky k zakladajúcej listine agentúry. Upravené bude aj logo i dizajn jej internetových stránok. 

Za komunistickej éry bol TASS (Tlačová agentúra Sovietskeho zväzu) ústrednou tlačovou agentúrou Sovietskeho zväzu. Po jeho rozpade sa v roku 1992 premenoval na ITAR-TASS, pričom prvá časť názvu bola skratkou pre Informačnú tlačovú agentúru Ruska. Po najnovšej zmene sa má značka TASS používať ako názov, pričom sa nebude pripomínať jej pôvodný význam zo sovietskej éry. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu