Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Toto je hyena v ľudskej koži: Milan vylial bývalej milenke kyselinu do tváre!

Ženin expriateľ, podozrivý Milan Balamut Zobraziť galériu (2)
Ženin expriateľ, podozrivý Milan Balamut (Zdroj: Foto: Polícia ČR, TV Nova)

PRAHA - Českí kriminalisti intenzívne hľadajú Milana Balamuta, ktorý podľa nich polial včera ráno na chodbe v paneláku svoju bývalú 50-ročnú priateľku Renatu kyselinou. Žena je v nemocnici s vážnymi zraneniami. Podľa prvotných informácií to bola kyselina chlorovodíková.

Renata odchádzala včera o pol ôsmej ráno do práce. Nastúpila do výťahu a zo šiesteho poschodia zišla na prízemie. Na nič netušiacu čakal rovno pri výťahových dverách útočník. Keď sa dvere otvorili a žena vystúpila, muž jej vychrstol neznámu tekutinu priamo do tváre. Poliata žena klesla na zem, muž z miesta okamžite ušiel.

Kyselina chlorovodíková je silno leptavá a veľmi nebezpečná látka. V koncentrovanej forme sa vyskytuje v priemysle a v laboratóriách, bežne dostupná by nemala byť. Ako informuje TV Nova, útočník mal so sebou aj druhú nádobu, v ktorej bol hydroxid sodný. Používa sa pri čistení odpadov a kyselinu dokáže zneutralizovať.

Žene pomáhal sused

Renata ostala po útoku ťažko zranená. Na pomoc jej okamžite prišiel jeden zo susedov, ktorý sa usiloval poskytnúť prvú pomoc. Zavolal záchranku. "Žena utrpela vážne poranenia po poliati kyselinou a bola následne zverená do opatery odborníkov popáleninového centra do nemocnice,“ povedal hovorkyňa pražských záchranárov Jiřina Ernestová pre českú televíziu.

Podozrivý je expriateľ Milan Balamut

Polícia ako prvého podozrivého označila bývalého ženinho priateľa Milana Balamuta, s ktorým sa rozišla len pred pár dňami. Muži zákona získali najprv jeho fotografie, neskôr zistili aj meno.

Podľa nich sa Milan predstavuje aj pod menami Michal Barsík, Bars či Jirsa. Má za sebou niekoľko vlúpaní do objektov. So ženami sa rád zoznamuje cez internet, po tom sa k nim chová násilnícky. 

Toto je hyena v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR, TV Nova)

"V tejto chvíli právna kvalifikácia nebola stanovená, tá sa bude odvíjať až od zranenia ženy a ostatných okolností celého prípadu,“ povedal Jan Daněk, hovorca pražských policajtov.

Žena, ktorá utrpela zásah kyselinou, je rozvedená a v paneláku býva už 25 rokov. Podľa susedov bola nekonfliktná a nenápadná, nijako zvláštne sa neprejavoval ani jej priateľ.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu