Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Iránsky vplyvný duchovný vyzýva: Postavme sa na odpor islamskému štátu!

(Zdroj: timesofisrael.com)

BAGDÁD - Najvplyvnejší duchovný Iraku, veľký ajatolláh Alí Sistání dnes povedal, že sa všetci zhodli na potrebe vytvoriť v Bagdade "riadnu" vládu a zopakoval svoju výzvu spoluobčanov, aby sa postavili na odpor povstalcom militantného Islamského štátu (IS).

Sistání prostredníctvom svojho pobočníka po dnešných modlitbách v posvätnom šiitskom meste Karbalá vyjadril obavy o osud približne 18.000 šiitov v stredoirackom meste Amerli, ktoré je v obkľúčení militantov IS.

Iracké vládne a kurdské sily sa dnes pokúsili na severe Iraku dobyť nazad dve mestá - Džalawlá a Sádíja, ktoré padli do rúk militantom IS. Kurdské sily podporované amerických letectvom dobyli oblasť v blízkosti východného vstupu do mesta Džalawlá, ležiaceho 115 kilometrov na severovýchod od Bagdadu, ktoré je už niekoľko týždňov miestom zrážok. Iracké sily podporované vlastným letectvom postupujú podľa bezpečnostných zdrojov smerom k neďalekému mestu Sádíja. Obe mestá sa nachádzajú pri hraniciach s Iránom a poloautonómnym kurdským územím.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu