Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lekári na operačnom stole vytiahli žene skamenený plod: Bola tehotná 38 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: int)

MADHJAPRADÉŠ – Po neuveriteľných 38-mich rokoch vybrali lekári dnes 62-ročnej Indke Jyoti Kumar z brucha kostru jej nenarodeného dieťaťa. Otehotnela, keď mala 24 rokov, no oznámili jej, že ide o mimomaternicové tehotenstvo. Zľakla sa operácie a z nemocnice utiekla.

Keď Jyoti Kumar otehotnela ešte v roku 1978. Lekári jej povedali, že dieťa má veľmi malú šancu na prežitie. Predstava, že by mala podstúpiť umelé prerušenie tehotenstva ženu desila, z nemocnice utiekla a niekoľko mesiacov trpela neznesiteľnými bolesťami. Užívala silné lieky na tlmenie bolesti, preto jej stavy napokon ustali.

Po 38-mich rokoch ju začal bolieť žalúdok. Šla na vyšetrenie, lekári jej v bruchu nahmatali veľkú hrču.

"Povedala, že bolesťami trpela dva mesiace. Našli sme hrču na spodnej pravej strane brucha. Žena sa bála, či to nie je rakovina," povedal doktor Mohammad Yunus Shah, ktorého cituje metro.co.uk. "Až potom, čo pacientka podstúpila vyšetrenie magnetickou rezonanciou, sme odhalili, že hmota je v skutočnosti kostra dieťaťa," dodal.

Žena mala v tele skamenenú kostru plodu neuveriteľných 38 rokov. "Veríme, že by to mohol byť najdlhší známy prípad," usúdil operujúci lekár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu