Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Otec Breivika vydáva autobiografickú knihu: Verejne si spytuje svedomie

Anders Breivik
Anders Breivik

OSLO - Otec nórskeho masového vraha Andersa Breivika, ktorý v júli 2011 pri bombovom útoku v Osle a streľbe na ostrove Utöya zabil 77 ľudí, vydá knihu o svojej úlohe v synovom živote. Knižný titul s názvom "Moja vina? Príbeh otca" vyjde v októbri, informoval dnes britský denník The Guardian.

V úryvku, ktorý zverejnilo príslušné vydavateľstvo, Jens Breivik píše: "Cítim určitú vinu a zodpovednosť. Čo by sa stalo, keby som bol býval lepším otcom? Spravil by Anders to, čo spravil?" Jeho 35-ročný syn si odpykáva trest odňatia slobody na 21 rokov, čo je v Nórsku najvyššia možná sadzba, môže však byť predlžovaný.

Jensa Breivika, bývalého diplomata, ktorý sa po ukončení kariéry presťahoval do Francúzska, často popisujú ako neprítomného otca. Od svojej rodiny sa odlúčil krátko po Andersových prvých narodeninách a počas jeho tínedžerských rokov s ním stratil kontakt. Nórske úrady rodinu podozrievajú zo zanedbávania svojho syna.

Kniha vznikla v spolupráci s nemenovaným profesionálnym spisovateľom a je napísaná formou "procesu so sebou samým", uviedol vydavateľ Arve Juritzen.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu