Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Otec ubitej Evy (†19) dostal po 20 rokoch podivný list: Jeho autorka vie, kto je vrah!

Evu zavraždili pred dvomi desaťročiami
Evu zavraždili pred dvomi desaťročiami (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

JIHLAVA - Pre rodiča je istotne najsmutnejšie, keď prežije smrť vlastného dieťaťa. To sa stalo aj Vítězslavovi. Pred dvadsiatimi rokmi mu niekto v pražskom byte na smrť dobil dcéru Evu (†19). Páchateľa nechytili, pred mesiacom bola vražda jeho dcéry premlčaná. Nedávno však dostal podivuhodný list. V ňom ho pisateľka informuje, že vie, kto mu zabil dcéru.

Pred dvadsiatimi rokmi niekto ubil vtedy 19-ročnú Vítězslavovu dcéru Evu na smrť. Polícia vraha doteraz nenašla. Od brutálnej vraždy už uplynulo dvadsať rokov. Nešťastný otec sa s krutým osudom po rokoch zmieril, ako povedal pre denník Blesk, už ani netúžil pozrieť vrahovi do tváre. Eva sa živila prostitúciou.

Pred nedávnom však dostal záhadný list. Pisateľka v ňom hovorí o možnom vrahovi jeho dievčiny. "Vyzdvihol som si ho na pošte. Bol poslaný doporučene z Prahy,“ hovorí pre český denník. Po prečítaní ostal v šoku. To, čo sa dozvedel, ním otriaslo. "Autorka listu je presvedčená, že vrahom mojej dcéry je rovnaký muž, ktorý v roku 1992 zavraždil aj Ditu Hrabánkovú," hovorí muž a zároveň dodáva, že autorka listu musela jeho dcéru dobre poznať.

"Som presvedčená, že na sto percent viem, kto má vašu dcéru aj Ditu Hrabánkovú na svedomí," tvrdí v liste pisateľka Jaroslava (61), bývalá šatniarka z hotela Ambasador na pražskom Václaváku. V liste píše, že keď sa po rokoch začali opäť v médiách objavovať informácie o Evinej smrti, aj po takej dlhej dobe ju spoznala. Do pamäte sa jej vryl prívesok, ktorý kriminalisti našli pri zavraždenom tele dievčiny.  

"Budem si to pamätať do smrti. Bolo to posledného mája 1992. Do šatne za mnou vtedy prišiel môj synovec. Keď potom odchádzal, vošla Dita v sprievode pekného chlapa. Poznala som ho. Bol z Ústí nad Labem, kde mal tiež manželku a dve deti. Robil niekde v Nemecku a tu v Prahe sa hral na cudzinca. Hovorili sme mu Franta,“ spomína v liste pisateľka a dodáva: „Mal rozopnutú košeľu a na krku prívesok, ktorý sa našiel pri tele zavraždenej Evy. Chýbala k nemu však masívna zlatá reťaz, na ktorej bol zavesený."

Jaroslava zašla v spomienkach ďalej: "Fotky toho Frantu som videla niekedy po roku 2001 v televízii. Bolo to neskoro večer. V Nemecku ho zavreli pre rôzne krádeže a podvody a on tam vo väzení spáchal samovraždu."

Po dlhých rokoch sa žena rozhodla vypovedať aj na polícii. "Predtým som riešila rôzne svoje problémy a na toto nebol čas."  

Eva prišla do Prahy pred 20-timi rokmi. Zoznámila sa tam s mužom, s ktorým si prenajala byt. V ňom poskytovala erotické služby. Tam bola 8. júla 1994 zavraždená.    

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu