Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pohľad do súkromia jedného z najmocnejších mužov sveta: Takto vyzerá deň Vladimira Putina

Vladimir Putin Zobraziť galériu (7)
Vladimir Putin (Zdroj: TASR)

MOSKVA - Súkromie jedného z najmocnejších prezidentov sveta Vladimira Putina je odhalené! Vstáva neskoro na obed, dá si obľúbené vajíčka, potom kávu a ide si zaplávať. Vtedy najviac rozmýšľa o ďalších politických krokoch, ktoré budú mať dopad na milióny ľudí. Prečítajte si o tajnom súkromí ruského prezidenta Putina!

Podrobné informácie zo súkromia Putina odhalil Ben Judah, ktorý o ňom napísal celú knihu. Úryvok zverejnil časopis Newsweek. Naozaj zaujímavé fakty o tom, ako vyzerá jeden pracovný deň šéfa Kremľa prekvapili mnohých.

Putin vstáva neskoro na obed. Raňajkuje jednoduché jedlá, ale musia byť hlavne čerstvé. Najradšej má vajíčka, ovocný džús a kávu. Potraviny mu nosia priamo z farmy patriarchu Kirilla, duchovného vodcu Ruska.

Vladimir Putin
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Posadnutý informáciami

Prvé, čo urobí, keď sa naraňajkuje, ide si zaplávať do bazéna. Nasadí si okuliare a pláva kraula popri rozmýšľaní o ďalších politických krokoch. Vo vode premýšľa najčastejšie. Personál ho zvykne čakať aj 3-4 hodiny. Veľmi rád aj cvičí s činkami. Popri cvičení v televízii bežia správy ruskej televízie.

Najviac číta historické knihy. Napríklad o Ivanovi Hroznom, Kataríne II alebo Petrovi Veľkom. Úraduje neskoro do noci, kedy mu to najviac vyhovuje. Jeho hygiena spočíva v kúpeli horúcej a studenej vody. Oblieka sa veľmi konzervatívne a tradične. Obleky nosí na mieru ušité a farby väčšinou tmavé.

Pohľad do súkromia jedného
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Vládnuť začína až poobede zo svojho veľkého dreveného stola. V kancelárii nemá veľa obrazoviek, používa iba jednoduchú techniku. Pracovné materiály pozostávajú z 3 častí – domáce správy od tajnej služby FSB, zahraničné správy od organizácie SVR a zložka pozostávajúca z armádnych správ od organizácie FSO.

Podľa Judaha, Putin je posadnutý informáciami. Ale nie zo svojich spravodajských služieb, ale z médií. Je zvedavý, čo o ňom píšu novinári. Ako prvý si prečíta bulvárne noviny, ktoré čítajú milióny Rusov – komentáre, glosy.

Vladimir Putin a čínsky
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Najbližší spolupracovníci pred ním neskrývajú ani negatívne texty, ktoré o ňom píšu zo zahraničia. Sám Putin chce vedieť, ako ho vnímajú. Internetu venuje iba málo času. Mätú ho pestrofarebné obrazovky, no sem tam mu ukazujú aj satirické videá o ňom. Väčšina jeho pracovného života je rutina. Všetko má dávno dopredu naplánované. Málokedy sa usmieva. Pracovné stretnutia majú malý význam, spĺňajú len ceremoniálnu funkciu.

Nemá rád Moskvu

Putin nežije v Moskve. Nemá ju ani rád. Nemá rád ani tamojšiu dopravu či znečistenie. Býva v Novo-Ogarovsku, kde je ďaleko od veľkých červených múrov alebo pompéznych víl. 24 kilometrov ho delí od bydliska do Moskvy. Celú trasu spraví za 25 minút, no cestu v Moskve uzavrú a mesto zostáva v zápche.

Nemá rád ani prácu v Kremli. Radšej pracuje vo svojom sídle. Tvrdí o sebe, že od čias Stalina pracuje najviac. No je to práca monotónna a protokolárna, inými slovami nudná. Zo športov má najradšej hokej, je to jeho najobľúbenejší šport. Vždy, keď môže, zorganizuje hokejové zápasy a veľmi rád si zahrá. Najmä s jeho najbližšími, ktorých tvoria hlavne biznismeni. Donedávna ho volali "boss", teraz ho nazývajú "cár". Ostatných doplnia bodyguardi a môže sa hrať. Putin vždy zvíťazí.

Putin si zahral hokej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

O jeho rodine sa vie, že rodičia sú po smrti. O bývalej žene a dcérach sa ani u najbližších veľa nehovorí. Veľmi má rád zvieratá a ešte radšej krásy ruskej prírody – tundru s divokými živočíchmi ako tigre či medvede.

Keď Putin cestuje do zahraničia, plán návštevy sa stanovuje mesiace dopredu. Hotelová izba, v ktorej býva, je najzabezpečenejšie mesto na svete. Prezidentský štáb rezervuje celý hotel pre seba a stáva sa z neho druhý Kremeľ. Celý personál starajúci sa o jedlo je z Ruska. Tak je to aj s jedlom a musí byť hlavne čerstvé. Nesmie prijať jedlo od iných štátnych predstaviteľov, všetko musí byť preverené ruskou stranou.

Absolútne bez emócií

Je tam určitý náznak z paranoje, pretože sa bojí, aby nebol otrávený. Keď sa blíži ruská delegácia na čele s Putinom, členovia ambasády spozornejú. Prichádza totič veľký Putin. Správa sa akoby bol z bronzu. Žiadny náznak emócií. V jeho blízkosti je ticho, keď na neho prehovárajú muži, vždy stíšia hlas. Pozerajú na neho ustrašene, podrobene a sklopia zrak.

Putin s Medvedevom išli
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

„Bližšie ako na 3 metre sa k nemu nedostanete,“ hovorí jeden z prekladateľov. Ministri z jeho vlády si ho doberajú tak, že ho napodobňujú. Radi si vypijú, ale Putina vidieť málo s pohárikom v ruke. „Vyzerá absolútne bez emócií, akoby sa ho nič netýkalo. Nie je zvyknutý na to, aby niečo nebolo perfektne naplánované a pod jeho kontrolou. Je izolovaný, v pasci,“ hovorí ten istý prekladateľ.

Na záver ho výstižne charakterizuje. „Dojem...ktorý z neho získate, je taký, že možno by aj rád odstúpil. Ale on vie, že okrem feudálneho vládnutia, absolútne zlyhal. A v tom momente, keď stratí moc....všetko sa zrúca a on pôjde do väzenia...a Moskva zhorí rovnako ako Kyjev.“

Pohľad do súkromia jedného
Zobraziť galériu (7)

Keď sa občas Putin rozhovoril, známi spomínajú, že spomenul najväčších kriminálnikov v histórii Ruska. Mikuláš II. a Michail Gorbačov – obidvaja upustili od moci, aby sa k nej dostali hysterici a šialenci. A Putin im sľúbil, že on také niečo nikdy nespraví.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu