Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia neďaleko pásma Gazy: Raketový útok zabil dve deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RAFAH – Životy dvoch detí si dnes vyžiadal raketový útok na dom v egyptskom meste Rafah, ktoré leží v blízkosti hraníc s palestínskym pásmom Gazy. Informovala o tom egyptská tlačová agentúra MENA, ktorá spresnila, že zranení boli ďalší traja ľudia.

Bezpečnostné zdroje prípad vyšetrujú s cieľom zistiť, odkiaľ bola raketa vypálená.  Egypt od vlaňajšieho vojenského zosadenia demokraticky zvoleného islamistického prezidenta Muhammada Mursího sužuje povstanie militantov so základňami na Sinajskom polostrove, ktorí si za svoj cieľ berú najmä bezpečnostné sily.

V súvislosti so začatím ofenzívy izraelskej armády proti ozbrojencom islamistického hnutia Hamas v palestínskom pásme Gazy však sinajskí militanti v uplynulých dňoch - na podporu palestínskych skupín - vystrelili niekoľko rakiet aj na územie Izraela. Útoky však boli podľa izraelských úradov zneškodnené.

Od dnešného rána platí v pásme Gazy prímerie, ktoré Izrael dnes popoludní predĺžil o ďalšie štyri hodiny, takže vyprší dnes o polnoci miestneho času.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu