Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sankcie EÚ voči Rusku podkopávajú boj proti terorizmu, tvrdí Moskva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Najnovšie sankcie Európskej únie voči Rusku oslabia spoluprácu medzi Moskvou a Bruselom v oblasti boja proti terorizmu ako aj ďalším bezpečnostným hrozbám. V najnovšej reakcii to uvádza ruská diplomacia.

"Ďalší zoznam sankcií je priamym dôkazom toho, že krajiny EÚ sa vydali smerom úplného obmedzenia spolupráce s Ruskom v otázkach medzinárodnej a regionálnej bezpečnosti," uvádza sa v stanovisku ruského ministerstva zahraničných vecí. "Patrí tam aj boj proti šíreniu zbraní hromadného ničenia, terorizmu, organizovanému zločinu ako aj ďalším výzvam a nebezpečenstvám," dodáva Moskva.

Európska únia sa v piatok dohodla na rozšírení sankcií voči Rusku pre podozrenia, že hrá rozhodujúcu úlohu v kríze na Ukrajine. Brusel sa rozhodol uvaliť zákaz cestovania do únie 15 vysoko postaveným Rusom vrátane šéfa Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandra Bortnikova, šéfa parlamentného výboru pre zahraničné tajné služby Michaila Fradkova, šéfa Bezpečnostnej rady Nikolaja Patruševa a čečenského lídra Ramzana Kadyrova. Vystupňovanie sankcií má byť odpoveďou na správanie Ruska v konflikte na východnej Ukrajine po zostrelení malajzijského lietadla, ktoré sa zrútilo minulý týždeň vo východnej časti Ukrajiny na území kontrolovanom proruskými separatistami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu