Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ruských vyšetrovateľov zasiahla mínometná paľba z Ukrajiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Tím vyšetrovateľov z Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie (SK) sa v piatok dostal pod mínometnú paľbu z ukrajinskej strany hraníc, oznámil v noci nadnes podľa agentúry RIA Novosti hovorca výboru Vladimir Markin.

Tím prišiel do dediny Primiussk v Rostovskej oblasti vyšetrovať predošlé ostreľovanie ruského územia z Ukrajiny. "Zjavne len nedostatočný výcvik ukrajinských vojakov a včasné stiahnutie vyšetrovateľov pod ochranu obrnených vozidiel prekazilo strelcom uskutočniť svoj zámer," domnieva sa Markin.

"Na pracovníkov SK bolo vystrelených dovedna 47 mínometných granátov pravdepodobne 82-milimetrového kalibru. Ďalšia vlna 32 mínometných granátov zasiahla tú istú oblasť neskoršie," sumarizoval predstaviteľ ruského Vyšetrovacieho výboru.

Tento mesiac pozvala Moskva pozorovateľov z Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európu (OBSE), aby zhodnotili a posúdili situáciu na rusko-ukrajinských hraniciach, ktoré sa v poslednom čase už viackrát stali terčom ukrajinského delostreleckého a mínometného ostreľovania.

Pri predchádzajúcom incidente podobného druhu zomrel v ruskom meste Doneck v Rostovskej oblasti, hraničiacom s východnou Ukrajinou, jeden civilista a dvaja ďalší utrpeli zranenia. Moskva odsúdila tieto útoky a vyhlásila, že takéto provokácie by mohli mať "nezvrátiteľné následky", píše RIA Novosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu