Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tragédia v Česku: Vodič na mercedese narazil do dvoch detí, chlapček (†5) zomrel!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KRNOV - Tragédia sa stala včera podvečer v českom Krnove. Vodič luxusného mercedesu v rýchlosti narazil do dvoch malých detí, ktoré šli na bicykloch. Päťročný chlapček na mieste zomrel, šesťročného transportoval vrtuľník do nemocnice, jeho stav je stabilizovaný.

Podľa policajnej hovorkyne Pavly Welnovej išiel vodič automobilu po hlavnej ceste a deti na ňu vošli z vedľajšej. Uviedla, že zraneným chlapčekom začal okamžite pomáhať vodič auta aj svedkovia. Hovorca moravskosliezskych záchranárov Bohdan Jančata informoval, že mladší z chlapcov utrpel veľmi vážne, mnohopočetné poranenia a aj napriek obrovskej snahe všetkých záchranárov zraneniam na mieste podľahol.

"Druhého z chlapcov záchranári na mieste ošetrili a zaistili. Následne bol v stabilizovanom stave s podozrením na otras mozgu transportovaný vrtuľníkom do Fakultnej nemocnice Ostrava," povedal Jančata. Podľa svedkov išlo auto vysokou rýchlosťou.

"Môžeme uviesť, že chlapec je v stabilizovanom stave. Prognóza ďalšieho vývoja jeho zdravotného stavu je priaznivá," informoval námestník riaditeľa nemocnice pre liečebnú starostlivosť Josef Srovnal.

Nešťastie sa stalo tesne pred 17-tou hodinou. Policajná hovorkyňa povedala, že dychová skúška na alkohol bola u vodiča auta negatívna. Na mieste zasahoval aj policajný krízový tím, ktorého členovia poskytujú psychologickú pomoc.

  
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu