Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najlepší priateľ človeka: Pitbul zachránil nepočujúceho chlapčeka (13) pred istou smrťou!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: kobreguide.com)

INDIANAPOLIS - Americký pitbullteriér menom Ace zachránil život nepočujúcemu chlapcovi, ktorý si nevšimol, že uňho doma vypukol požiar. Trinásťročný Nick Lamb z mesta Indianapolis sa v stredu popoludní rozhodol, že si zdriemne a pre väčšie pohodlie si zložil aj načúvací prístroj.

Počas toho ako spal, však v jeho dome začalo horieť. Na to, že niečo nie je v poriadku, ho upozornil Ace, ktorý prišiel k nemu do izby a vytrvalo mu oblizoval tvár, až kým sa nezobudil. Keď si Nick uvedomil, čo sa deje, zakryl si nos a ústa tričkom a spolu so psom opustili dom, ktorý bol už v tom čase v plameňoch.

Vo štvrtok o tom informovala kapitánka miestneho požiarneho zboru Rita Reith. "Počúvame o psoch, ktorí budia ľudí štekotom, aby ich tak upozornili na požiar, no zatiaľ sme nepočuli o tom, že by niektorý z nich oblizoval tvár," vyjadrila sa Reith. Ako uviedla, tento prípad vyvracia fámy, ktoré hovoria, že pitbull je agresívne a nebezpečné plemeno.

Tínedžer podľa Reith absolvoval lekársku prehliadku, no hospitalizovať ho nemuseli. Okrem neho a psa sa v tom čase v dome nenachádzal už nikto ďalší. Majitelia nehnuteľnosti predpokladajú, že požiar spôsobil skrat v elektroinštalácii, ktorá sa nachádza v garáži. Škody na dome odhadli na 175-tisíc amerických dolárov (v prepočte viac ako 129-tisíc eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu