Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO V pásme Gazy tečie krv: Útok Izraela si vyžiadal stovky mŕtvych, značné civilné obete!

Počet obetí v pásme Gazy stúpa Zobraziť galériu (18)
Počet obetí v pásme Gazy stúpa (Zdroj: SITA)

GAZA – Počet obetí izraelskej ofenzívy proti Hamasu v pásme Gazy stúpol podľa palestínskych zdrojov na približne 300. Ako v noci nadnes informovalo ministerstvo zdravotníctva v Gaze, od začiatku izraelských operácií 8. júla bolo okrem toho zranených viac než 2100 osôb.

Hovorca palestínskej záchrannej služby uviedol, že iba v piatok prišlo o život najmenej 63 ľudí a ďalších vyše 200 bolo zranených. Všetci usmrtení boli civilisti. V Bajt Hanún na severe pásma Gazy zahynulo osem členov jednej rodiny, na juhu zase prišli o život piati členovia inej rodiny. Hovorca ozbrojeného krídla Hamasu vyhlásil v televízii tejto radikálnej organizácie, že ozbrojenci sa pripravujú na dlhý boj.  Izrael vo štvrtok nasadil v oblasti aj pozemné sily.

Izraelčania sa vyhrážali reportérke CNN, tá ich označila za "zberbu"

Americká spravodajská televízia CNN stiahla svoju blízkovýchodnú reportérku Dianu Magnayovú po tom, čo na sociálnej sieti označila skupinku Izraelčanov, ktorí ju ohrozovali počas živého vstupu do vysielania o situácii v pásme Gazy, za "zberbu". Informovala o tom agentúra AP. Po skončení živého vstupu napísala na Twitteri: "Izraelčania na kopci nad Sderotom sa tešia z toho, ako padajú bomby na Gazu; vyhrážajú sa, že 'zničia naše auto, ak poviem čo i len jedno nesprávne slovo'. Zberba."

CNN v oficiálnom piatkovom vyhlásení uviedla, že Magnayová mala na mysli konkrétne osoby, ktoré ju ohrozovali, a nie všetkých Izraelčanov. CNN dodala, že televízii i Magnayovej je ľúto, ak sa jej poznámka niekoho dotkla. Reportérku po incidente preložili do Moskvy.

Upozorňujeme, že niektoré zábery v galérii fotografií nie sú vhodné pre maloletých a ľudí s citlivejšou povahou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu