Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Filmová Hermiona bude bojovať za ženské práva: Emma Watson vyslankyňou OSN

Emma Watsonová
Emma Watsonová (Zdroj: SITA)

NEW YORK – Britská herečka Emma Watsonová sa stala novou vyslankyňou dobrej vôle organizácie OSN Ženy, zaoberajúcou sa otázkami rodovej rovnosti a posilnením postavenia žien vo svete. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

 "Možnosť pôsobiť ako vyslankyňa dobrej vôle pre OSN je pre mňa naozaj veľkou cťou. Takúto príležitosť nedostane každý a ja sa jej zhostím so všetkou vážnosťou," uviedla vo vyhlásení 24-ročná herečka, ktorá v júni absolvovala štúdium na Brownovej univerzite.

"Tešíme sa na spoluprácu s Emmou, ktorá podľa nás zosobňuje hodnoty organizácie OSN Ženy. Angažovanie mladých ľudí je kľúčové pre rozvoj rodovej rovnosti v 21. storočí. Som presvedčená, že Emmin intelekt a zanietenie pomôže doručiť odkaz organizácie do sŕdc a myslí mládeže po celom svete," povedala výkonná riaditeľka OSN Ženy Phumzile Mlambová-Ngcuková z Juhoafrickej republiky.

Herečka sa preslávila úlohou Hermiony v ôsmich dieloch filmovej série o čarodejníkovi Harrym Potterovi (2001-2011). V OSN bude pracovať aj pre kampaň s názvom HeForShe, ktorá vyzýva mužov a chlapcov, aby podporovali rovnaké príležitosti žien celého sveta. Watsonová už predtým v Bangladéši a Zambii pomáhala propagovať vzdelanie dievčat.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu