Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Američania sa búria: Policajt bil ženu do hlavy!

(Zdroj: youtube.com)

LOS ANGELES - Pobúrené reakcie vyvolalo video zdieľané státisícmi ľuďmi na internete, ktoré zachytilo amerického policajta bijúceho ženu opakovane do hlavy. Podľa stanice CNN dopravná polícia v Los Angeles incident vyšetruje a muž z videozáznamu je dočasne mimo službu.

Policajt podľa svedka David Tiazeho, ktorý udalosť natočil počas cesty v aute, naháňal bosú černošku v dopravnej zápche na jednej z rýchlostných ciest najväčšieho kalifornského mesta, kam majú chodci vstup zakázaný. Keď ju dostihol na stredovom pruhu oddeľujúcim oba smery cesty, zvalil ju na zem a začal mlátiť do hlavy.

"Keď sa pozriete na to video, je to 15 úderov. Do hlavy, a nie sú to žiadne šťuchance. Sú to rany do hlavy, ťažké rany ... Je ťažké uveriť, že v tej situácii nebolo iné riešenie," povedal Tiaz televízii CBS

Celá akcia, proti ktorej sa na internete zdvihla vlna negatívnych reakcií, skončila príchodom iného člena policajného zboru, ktorý pomohol nasadiť žene putá.

Dopravná polícia sa incident, ktorý sa odohral v utorok, rozhodla vyšetriť a dočasne postavila policajta mimo službu. Podľa vyjadrenia zástupcu polície žena svojou prítomnosťou ohrozovala seba aj vodiča a na výzvy zasahujúceho muža v uniforme nereagovala.

"Záznam ukazuje len malú časť toho, čo sa stalo ... skôr, ako všetko nezhromaždíme a nedáme do súvislostí, nemôžeme urobiť žiadny záver," povedal na tlačovej konferencii zástupca šéfa miestnej diaľničnej polície Chris O'Quinn. Žena podľa neho pri zatýkaní nebola zranená, aspoň si toho vraj policajt nevšimol. Po zadržaní vraj bola prevezená do nemocnice, ktorá vyšetrila jej fyzický a duševný stav.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu