Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Putin blahoželal Obamovi k Dňu nezávislosti

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vyzval v piatok v blahoprajnom telegrame americkému prezidentovi Barackovi Obamovi ku Dňu nezávislosti na zlepšenie vzťahov medzi USA a Ruskom.

"Prezident Putin zároveň zdôraznil, že Rusko a Spojené štáty ako krajiny nesúce mimoriadnu zodpovednosť za zabezpečenie medzinárodnej stability a bezpečnosti, by mali spolupracovať... v záujme celého sveta. Hlava ruského štátu vyjadrila nádej, že vzťahy medzi krajinami sa budú vyvíjať úspešne na základe pragmatizmu a rovnosti napriek ťažkostiam a nezhodám," napísal Kremeľ v stanovisku.

Vzťahy medzi dvoma krajinami s právom veta v Bezpečnostnej rade OSN sú najhoršie za posledné roky pre rozdielny pohľad na konflikty na Ukrajine a v Sýrii ako aj na ľudské práva a demokraciu. Spojené štáty obmedzili svoju spoluprácu s Ruskom a uvalili sankcie na niektoré ruské firmy a občanov Ruska pre úlohu Moskvy v ukrajinskom konflikte a anexiu ukrajinského polostrova Krym. Washington tiež pohrozil ďalšími sankciami voči Rusku pre neustávajúcu podporu separatistického povstania vo východnej Ukrajine, čo Putin odmieta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu