Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO dobitého chlapca vydesilo Francúzsko: Protirómska brutalita sa vymyká kontrole!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: fdesouche.com)

PARÍŽ - Krutá pomsta. Vtrhli do osady a brutálne dobili 16-ročného rómskeho chlapca. Vraj mal kradnúť, teraz nesie následky. Najnovšie vyplávalo na povrch otrasná fotka zbitého Róma v kóme v nákupnom vozíku. Partia útočníkov sa s ním veru nemaznala a nechala ho v neznesiteľných bolestiach napospas osudu.

Francúzi majú problém. Je ním zrejme prisťahovalectvo neprispôsobivých občanov z juhovýchodnej Európy. Posledná udalosť šokovala celú krajinu. Dárius (16) z Rumunska utrpel počas nájazdu násilníkov viaceré prasknutia lebky.

Lekári nevedia, čo s ním bude ďalej. Na povrch teraz vyplávali desivé fotky zbitého rómskeho mladíka. Pohla aj prezidentom Hollandeom, ktorý vyjadril ľútosť nad tým, čo sa stalo. Povedal, že je to útok proti všetkým hodnotám, na ktorých stojí celá krajina.

Podozrievali ho z krádeže, tak ho dobili takmer na smrť
Zobraziť galériu (4)
Podozrievali ho z krádeže, tak ho dobili takmer na smrť  (Zdroj: fdesouche.com)

Tragédia sa stala na severe Paríža, v osade Pierrefitte. Očití svedkovia, ktorí to videli, hovoria o 20 mužoch v kuklách, ktorí si vyrovnávali účty. Polícia tvrdí, že Dáriusa poznali z viacerých priestupkov a podozrení z trestných činov, ale nikdy ho neusvedčili.

Zrejme spravodlivosť do rúk zobrali obyvatelia tento raz sami. Tak vtrhli do jeho príbytku, zobrali ho, odvliekli a surovo dobili. Partia v kuklách a s pálkami sa s ním nemaznala, mal viacero tržných poranení a prasknutia lebky. O niekoľko hodín ho našli v jednom supermarkete, kde bol v bezvedomí v nákupnom košíku.

Lekári nevedia, či sa z toho dostane
Zobraziť galériu (4)
Lekári nevedia, či sa z toho dostane  (Zdroj: fdesouche.com)

Vo Francúzsku je približne 20-tisíc imigrantov z Rumunska a Bulharska. Nedávno premiér vyhlásil, že sa nevedia prispôsobiť a môžu vyvolať problémy. Dostalo sa na jeho slová. Problém prisťahovalcov je v krajine galského kohúta veľmi vážny. Ešte za bývalého prezidenta Sarkozyho začali neprispôsobivých z krajiny posieľať preč.

Francúzske protidiskriminačné a ľudskoprávne organizácie žiadajú vládu o prijatie opatrení v reakcii na útok na rómskeho tínedžera, ktorého minulý týždeň skupina útočníkov dobila do bezvedomia pre podozrenie z krádeže. Útočníci chlapcovi neposkytli pomoc ani neprivolali zdravotníkov.

Osada, z ktorej mal pochádzať Dárius
Zobraziť galériu (4)
Osada, z ktorej mal pochádzať Dárius  (Zdroj: fdesouche.com)

Zástupca odborového združenia polície Luc Poignant pre televíziu LCI opísal incident ako útok približne desiatky ľudí, ktorí vtrhli do rómskej osady v meste Pierrefitte-sur-Seine v regióne Ile-de-France, odkiaľ násilím vyvliekli mladíka a zbili ho do bezvedomia. Rómov podozrievali z vykradnutia bytu v meste.

Poignant podľa agentúry AP ďalej uviedol, že lekári zraneného mladíka uviedli do umelého spánku pre neznesiteľné bolesti, ktorými trpel. Ľudskoprávni aktivisti už dlhšie upozorňujú na vzrastajúci počet útokov proti Rómom žijúcim vo Francúzsku, ktorí sa tam presťahovali najmä z východných štátov EÚ.

Francúzsky denník Le Monde sa vyjadril, že je to "výsledok niekoľko ročnej politiky zanedbávania problematiky Rómov, ktorá umožňuje prosperovať skrytému rasizmu v spoločnosti."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu