Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Putin má na západe platených diskutérov: Presvedčajú ľudí milovať Rusko a nenávidieť USA!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Existuje organizovaná skupina ľudí, ktorí v komentároch pod článkami píšu v prospech Putinovho Ruska. Ich cieľ je očierniť Západ na čele so Spojenými štátmi a vyzdvihnúť ruský režim a separatistov na Ukrajine. Majú tiež šíriť kremeľskú propagandu a napádať diskutérov, ktorí s nimi nesúhlasia. Nájdu sa takí aj na Slovensku?

Situácia na Ukrajine vyvolala vo verejnosti rôzne reakcie. Niektorí sa priklonili na stranu Ukrajiny a novej vlády. Odsúdili Putina a jeho reakciu spolu s útokom na Krym. Iní zase držia s Ruskom a jeho kroky vítajú.

Je možné, že neinformovaní a často zaslepení ľudia, veria svojim ideálom a predstavám. Tieto skupiny ľudí sa nájdu na obidvoch póloch. Aj na Putinovej strane, aj na strane Západu.

Na druhej strane sú ľudia, ktorí za svojimi názormi nestoja, pretože im veria, ale preto, lebo sú platení. Organizovane sa potom snažia ovplyvňovať verejnú mienku v prospech svojich mecenášov.

Ľudia, ktorí moderujú diskusie na portáli anglického Guardianu a denne riešia 40-tisíc komentárov, veria, že existuje proruská skupina, ktorá má za cieľ podporovať Putina.

Platení diskutéri však robia prácu, za ktorú berú peniaze, no nie sú o tom presvedčení. Britské médium má si myslí, že takto organizované skupiny sú realitou. Nachádzajú totiž veľa nenávistných komentárov proti všetkým, ktorí nesúhlasia s politikou Putina.

„Môžeme vidieť podozrivý štýl určitých používateľov, ktorí sa prihlásia v určitý čas a kedy komentujú a na akú tému komentujú. Horliví komentátori so slabou angličtinou tvrdia, že sú zo západných krajín a my už vieme na ktoré veci si dať pozor,“ povedal jeden z moderátorov diskusií z Guardianu.

Organizované skupiny platených diskutérov zachytili tiež na Slovensku. Mali pôsobiť v prospech Smeru a to vždy tesne pred voľbami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu