Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Útok na Američanov v detskej nemocnici: Afgánsky policajt zabil troch lekárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

KÁBUL - Troch amerických lekárov zabil dnes v kábulskej medzinárodnej nemocnici afganský policajt, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na ministerstvo vnútra. K útoku došlo na pôde nemocnice (Cure Hospital), ktorá sa špecializuje na detské prípady. Nachádza sa v západnej časti Kábulu.

"Bohužiaľ, došlo k incidentu, pri ktorom člen ochranky zabil troch cudzincov a zranil jedného lekára," uviedlo afganské ministerstvo vnútra pre agentúru Reuters. Rezort dodal, že "strelec je zranený a je v policajnej väzbe".

Útočník bol podľa AP príslušníkom polície, ktorého pridelili k ochranke nemocnice. Útok potvrdila aj nemocnica, ktorá je považovaná za jednu z najpoprednejších v krajine a slúži aj ako vzdelávacia inštitúcia.

"Bezpečnostné zložky a štátna polícia sú tu, v nemocnici. Nemôžeme však poskytovať žiadne informácie o útoku. Sme zamknutí v kancelárii," citoval Reuters jedného z predstaviteľov nemocnice.

Útoky na bezpečnostné sily, afganských civilistov a Západniarov sú v Afganistane na vzostupe od začiatku tohto roka. Začiatkom apríla na východe krajiny zastrelil policajt nemeckú fotoreportérku Anju Niedringhausovú a zranil novinárku z Kanady Kathy Gannonovú. Obe pracovali pre agentúru AP.

K útoku došlo niekoľko týždňov po tom, čo militanti z Talibanu zabili afganského novinára, ktorý pracoval pre agentúru AFP, a osem ďalších ľudí v hoteli v centre Kábulu. Taktiež v marci prišiel o život švédsky novinár Nils Horner, ktorého útočník zastrelil pred kábulskou reštauráciou.

V januári zaútočili v reštaurácii v kábulskej diplomatickej štvrti militanti z Talibanu vrátane samovražedného atentátnika. Zabili osem Afgancov a 13 cudzincov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu