Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nádeje na nájdenie živých osôb v potopenom trajekte sa nenapĺňajú

Nádeje na nájdenie živých osôb v potopenom trajekte sa nenapĺňajú
Nádeje na nájdenie živých osôb v potopenom trajekte sa nenapĺňajú (Zdroj: SITA)

SOUL - Počet obetí potopenia juhokórejského trajektu do dnešného večera stúpol na 120 osôb, pričom sa nenaplnili nádeje na nájdenie živých osôb vo vzduchových bublinách vo vnútri lode.

Zo 476 ľudí, ktorí boli na trajekte, je stále na zoznamoch nezvestných približne 180 osôb. Väčšinu pasažierov tvorili školáci na výlete, informovala tlačová agentúra DPA.

Potápači prehľadávajú kabíny lode a jedáleň, kde sa predpokladá, že zostalo najviac uviaznutých ľudí. Pátracie tímy zapojili do hľadania aj podmorského robota.

Zatiaľ na potopenom trajekte nezaznamenali živých ľudí. Pátracie tímy rozmiestnili okolo plavidla siete, aby telá obetí neodplavili prúdy.

Trajekt sa potopil v stredu minulý týždeň počas plavby z prístavu Inčchon na turistami vyhľadávaný ostrov Čedžu. Na palube sa nachádzalo aj 325 študentov strednej školy Danwon v Ansane, ktorí boli na štvordňovom výlete. Ansan je súčasťou rozľahlej a ľudnatej metropolitnej oblasti juhokórejského hlavného mesta Soul.

Vyšetrovatelia predpokladajú, že k nešťastiu došlo, keď trajekt, ktorý prevážal ľudí a automobily, zmenil smer plavby. Ide o protiklad s pôvodnou verziou a pred incidentom nebol nijaký prudký obrat lode o vyše 90 stupňov, uviedli juhokórejské médiá.

Podľa dostupných údajov sa loď otočila o 45 stupňov doprava, jej rovnováhu mohol narušiť náklad. Stále sa vynárajú otázky o tom, či posádka urobila dosť pre to, aby loď bola včas evakuovaná. V súvislosti s týmto prípadom dnes zatkli ôsmeho člena posádky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu