Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nebojácny Medvedev: Zo Západu strach nemá, pripravuje sa aj na nepriateľstvo!

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský premiér Dmitrij Medvedev je presvedčený, že jeho krajina je schopná "minimalizovať" dôsledky prípadných ďalších sankcií zo strany Západu. Predseda ruskej vlády to povedal v utorok počas vystúpenia v parlamente.

 "Nemali by sme sa vzdať spolupráce so zahraničnými firmami vrátane tých zo Západu, ale budeme pripravení aj na nepriateľské kroky," povedal poslancom v prejave venovanom zhodnoteniu plnenia jeho vládneho programu. Moskva je podľa Medvedeva schopná nahradiť prípadné škody spôsobené západnými sankciami tým, že sa začne väčšmi orientovať na iné časti sveta. "Ak naši západní partneri urobia túto chybu, intenzívna práca na iných trhoch zredukuje straty," uviedol a spomenul pritom krajiny ázijsko-tichomorského regiónu, ako aj Indiu a Čínu.

Spojené štáty a Európska únia zaviedli cestovné sankcie voči niektorým predstaviteľom Moskvy po tom, ako sa k Rusku minulý mesiac pripojil ukrajinský Krym. Reštrikcie sa však zatiaľ týkajú len pomerne úzkeho okruhu Rusov a najvyšších činiteľov zatiaľ neohrozili. Spojené štáty však tento týždeň varovali, že už v priebehu "najbližších dní" by mohli voči Rusku zaviesť ďalšie sankcie, ak Moskva nebude dodržovať princípy medzinárodnej dohody schválenej minulý týždeň vo švajčiarskej Ženeve. Cieľom dokumentu, ktorý podpísal aj Kyjev, je znížiť napätie na východe Ukrajiny, kde proruskí separatisti obsadzujú vládne budovy. Vláda v Kyjeve proti nim nasadzuje armádu, čo Moskva považuje za porušenie dohody zo Ženevy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu