Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dievča (†16) sa rozlúčilo vo videu a zabilo sa: Samovražda ako láskavosť svetu!

Maddie Yatesová Zobraziť galériu (3)
Maddie Yatesová (Zdroj: youtube, twitter)

KENTUCKY - Iba 16-ročná Američanka spáchala samovraždu po tom, čo na portál YouTube nahrala svoju video rozlúčku. Maddie Yatesová záznam pomenovala "Dôležité" a dala ho zdieľať aj na svojom profile na Twitteri, neskôr skoncovala so životom.

Video, ktoré dievča nahralo minulý pondelok večer, si za 24 hodín pozrelo približne 10-tisíc ľudí. Potom bolo stiahnuté. "Viem, že zraním každého, kto ma miluje," povedala Maddie a vysvetlila, že sa lieči z depresie a predpísali jej Prozac.

"Nechcem, aby mal niekto pocit, že je to jeho vina. Bolo to moje rozhodnutie, nie vaše. Ja som tá, kto to spackal, nie vy. Neexistuje nič, naozaj nič, čo by ste mohli urobiť," dodala s tým, že nevidí inú možnosť, než si vziať život, pretože: "Nie som dobrý človek".

Dievča (†16) sa rozlúčilo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube, twitter)

"Ani nechcite vedieť veci, ktoré si myslím... robím doslova celému svetu láskavosť. Ale milujem vás a je mi to ľúto. Naozaj, naozaj vás ľúbim," rozlúčila sa Maddie s najbližšími.

Jej matka sa na Facebooku zverila, že Maddie pred samovraždou nevyzerala nijako nezvyčajne a dokonca sa smiala. "Chcem, aby všetci vedeli, že to bola najhoršia vec, ktorú mohla urobiť," napísala a vyzvala ostatných, aby vyhľadali pomoc, ak majú samovražedné sklony.

Trojminútové video bolo z YouTube síce stiahnuté, ale za ten čas si ho stihli preposlať stovky žiakov zo strednej školy v Louisville, ktorú dievča navštevovalo. V rámci opatrení preto riaditeľ zablokoval študentom prístup na YouTube aj Twitter. Hoci to škola urobila s dobrým úmyslom, nie všetkým rodičom sa to páčilo. "Snažiť sa ignorovať to, čo sa stalo, nepomôže nikomu," uviedol otec jedného chlapca.

Dievča (†16) sa rozlúčilo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube, twitter)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu