Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Pikantný škandál v Rusku: Kontroverzný politik takto "odrovnal" novinárky!

Žirinovskij v slovnom súboji s novinárkami.
Žirinovskij v slovnom súboji s novinárkami. (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Známy búrlivák ruskej politiky Vladimir Žirinovskij rozpútal ďalší škandál. Tentokrát sa obeťou hrubiánstva plamenného politika stala tehotná novinárka zo štátneho mediálneho holdingu, na čele ktorého stojí ďalší excentrický nacionalista, Dmitrij Kiseljov. A ten trvá na verejnom ospravedlnení. Zatiaľ sa za kolegu ospravedlnil šéf snemovne Sergej Naryškin. Súčasne nariadil príslušnému výboru preskúmať konanie svojho zástupcu.

Incident sa začal otázkou parlamentnej spravodajkyne, či by Rusko malo recipročnými sankciami odpovedať na ukrajinské rozhodnutie zakázať Rusom vstup do krajiny. Otázka u Žirinovského vyvolala nenávistnú tirádu o krvilačnosti neuspokojených žien, demonštrantiek z kyjevského Majdanu a novinárok najmä.

"Všetky ste krvilačné... Všetky ste nymfomanky! Zviera sídli medzi nohami a hlúpymi rečami sa tá smršť derie von. Tak je to aj s vami. Aké sankcie? Treba postupovať po dobrom, s nežnosťou!" burácal Žirinovskij. Zároveň privolal svojich asistentov a za vykrikovania veľkonočných hesiel o Kristovom zmŕtvychvstaní ich povzbudzoval k znásilneniu či aspoň pobozkaniu novinárky, ktorú však ochránili jej kolegyne.

Spravodajkyňa agentúry Interfax upozornila Žirinovského, že uráža tehotnú ženu. Na to podpredseda snemovne reagoval výkrikmi, že tehotné nemajú v snemovni miesto, majú sedieť doma a starať sa o potomka. Zároveň sa vyhrážal novinárkam - "diabolským lesbičkám" - prepustením z práce.

Žirinovského politickí súperi, právnici, odborári a ďalší experti žurnalistkám odporúčajú jediné: vodcu nacionalistov zažalovať a žiadať odškodnenie. Stranícki kolegovia naopak svojho šéfa ospravedlňujú a tvrdia, že išlo len o nevinný žartík.

Podľa internetového denníka gazeta.ru si teraz 67-ročný Žirinovskij získal v snemovni tú najhoršiu povesť, počínajúc bitkou v rokovacej sále v roku 1995, cez výrok počas predvlaňajšej prezidentskej kampane, že na Urale žijú "debili", až po minuloročný návrh ohradiť Kaukaz ostnatým drôtom. Dokonca aj prezident Vladimir Putin verejne pokarhal Žirinovského, že svojimi slovami môže poškodiť základné záujmy Ruska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu