Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obrovské pobúrenie na Facebooku: Veľkonočné FOTO rozdelilo svet!

Vraj je to pre deti nevhodné.
Vraj je to pre deti nevhodné. (Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - Predvádzanie výjavov z ukrižovania Ježiša Krista nie je v tomto období ničím výnimočným a ľudia si už naň zvykli. Akonáhle však do role hercov umiestnila istá brazílska škola svojich malých žiakov, ihneď bol oheň na streche. Komentáre pod fotografiou, ktorá sa objavila na sociálnej sieti, hovoria o zosmiešňovaní a hlúposti tých, ktorí s týmto nápadom prišli.

Počas Svätého týždňa sa v neidentifikovanej brazílskej škole rozhodli predviesť obraz ukrižovania Ježiša Krista a zapojiť do tejto aktivity samozrejme aj svojich žiakov. Na fotografii tak možno vidieť chlapca s falošnou tŕňovou korunou na hlave a nakreslenými ranami na tele. Nezabudlo sa ani na bedrový pás a namaľovanú bradu.

Malý Ježiš má ruky nad hlavou a drží sa kríža. Po jeho boku stoja rímski vojaci, ktorí mu majú ponúkať ocot a potom ho akože bodnúť do boku tak, ako je to uvedené v Biblii. V prednej časti fotografie sa nachádzajú dve dievčatká, ktoré predstavujú Ježišovu matku Máriu a Máriu Magdalénu.

Snímke sa dostalo na Facebooku veľkej publicity a bola lajkovaná až 230000-krát. Reakcie na ňu sa však líšia. Pripomienky písané predovšetkým v angličtine a portugalčine hovoria o zosmiešňovaní detí, ktoré sú nútené predvádzať náboženskú scénu. 

"Zdá sa, že tu nie sú žiadne známky inteligentného života," znie jedna z reakcií. Iní zase tvrdia, že celé toto posolstvo je aj tak pre deti ťažko zrozumiteľné a snaha o niečo podobné sa rovná manipulácii. Väčšina však nápad školy chváli a myslí si, že aj takto sa deti rýchlo naučia významu Veľkej noci a príbehu Ježiša Krista.

Obrovské pobúrenie na Facebooku:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu