Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V ČR odhalili kriminálnikov: V Nemecku kradli autá na súčiastky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Skupinu kriminálnikov, ktorí sa špecializovali na predaj náhradných dielov z motorových vozidiel odcudzených v nemeckom Sasku, odhalila česká polícia v spolupráci s kolegami zo spolkovej republiky na severe ČR. Informáciu priniesol internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (UOOZ) Pavla Hantáka.

Policajti zadržali štyri podozrivé osoby a zaistili diely z desiatok odcudzených motorových vozidiel v hodnote rádovo miliónov Kč.

Príslušníci UOOZ zadržali na základe európskych zatykačov troch mužov a jednu ženu vo veku 34-45 rokov. Už čoskoro sa zrejme rozhodne o ich vydaní na trestné stíhanie do Nemecka.

Na objasnení kauzy spolupracovali česká a nemecká strana niekoľko mesiacov. Podozrivých zadržali napokon v rámci akcie s krycím názvom Krok minulý týždeň.

Pri domových prehliadkach a prehliadkach iných priestorov zaistila polícia náhradné diely z viac ako 120 automobilov, ktorých odcudzením vznikla majiteľom škoda za asi 30 miliónov Kč. Polícia ako protihodnotu vzniknutej škody zaistila automobily, nehnuteľnosti a hotovosť podozrivých.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu