Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Masaker po zábave v Poľsku: Deväť tínedžerov (13 - 17) sa natlačilo do auta, siedmi zomreli!

Nehoda v Poľsku si vyžiadal sedem obetí Zobraziť galériu (6)
Nehoda v Poľsku si vyžiadal sedem obetí (Zdroj: se.pl)

KLAMRY - Brutálna nehoda s tragickými následkami sa stala na severe Poľska. Neďaleko mesta Grudziadz v Kujavsko-pomoranskom vojvodstve v obci Klamry havarovalo auto s mladými ľuďmi. V noci zo soboty na nedeľu sa vracali zo zábavy, v osobnom aute boli natlačení deviati vo veku od 13 až do 17 rokov. Siedmi z nich boli po desivom náraze do stromu na mieste mŕtvi.

Obeťami brutálnej masakry na ceste sú siedmi mladí ľudia. Po desivom náraze do stromu zomreli na mieste. Z posádky auta prežil len zrejme vodič a spolujazdkyňa.  

„Počul som hrozný rev. Vzal som baterku a vybehol na ulicu. Videl som autonehodu. Telá boli doslova roztrúsené po celej ulici. Všimol som si dvoch ľudí ležať v priekope. Bežal som k nim, ale nedokázal som im pomôcť, tak boli zranení,“ hovorí pre fakt.pl očitý svedok. Ako ďalej dodáva, dvaja preživší z posádky auta boli v šoku, bežali po ulici a prosili o pomoc. Telá bolo po prvých okamihoch nehody ťažké identifikovať. 

Nehoda v Poľsku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: se.pl)

Deväť neplnoletých mladých ľudí sa tlačilo v päťmiestnom osobnom aute Renault Scenic. Partia kamarátov sa vracala zo zábavy. Do auta sadli bez rozmyslu, pravdepodobne potužení alkoholom. Mladíci nastúpili do auta bez vedomia a súhlasu rodičov. Ich cesta z nočnej zábavy sa však skončila po brutálnej nehode tragicky. Auto s deviatimi členmi narazilo v rýchlosti do stromu.  

Ako uvádzajú novinky.cz, Agnieszka Sobieralska z poľskej dopravnej polície povedala, že štyria mladíci a tri dievčatá nachádzajúce sa na zadnom sedadle po náraze vo vysokej rýchlosti zomreli na mieste nehody. 

Nehoda v Poľsku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: se.pl)

Masaker po zábave v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: se.pl)

Podľa informácií fakt.pl, Matthew M. (16), ktorý je jedným z dvoch preživších ľudí, už v noci opustil nemocnicu. Policajný sprievod ho previezol na štátne zastupiteľstvo v Chelmne. Podľa portálu, mladíkovi namerali štyri hodiny po tragédii pol promile alkoholu v krvi.    

K tragédii došlo pravdepodobne tak, že vodič zrejme nezvládol jazdu po vlhkej vozovke, nevybral zákrutu a zišiel z cesty. Bočnou stranou narazil do stromu. Predná časť auta vyzerala po nehode dobre, ale bočné a zadné boli úplne zničené. Pohľad na nehodu bol podľa očitých svedkov neopísateľný.

Nehoda v Poľsku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: se.pl)

Ako informuje poľský portál, Bartolomej Sz. (†17), ktorý pri nehode zomrel, zobral otcovi kľúče od auta. Polícia sa stále usiluje zistiť, kto šoféroval. Magdalena K. (16), ktorá desivú zrážku prežila, je v šoku a vodiča nevie označiť. Je však známe, že Matthew M. (16) druhý preživší, bol pod vplyvom alkoholu.

Expert najprv rozhodol, že príčinou tragédie mohol byť zlý technický stav vozidla. Iba jedna osoba z deviatich tínedžerov mala vodičský preukaz. Bol to dočasný doklad oprávňujúci riadiť auto. Mal ho mať 16- ročný Matthew K., ktorý prežil. Od kamaráta mal vziať kľúče, ktorý ich zobral otcovi. Polícia tieto dohady nepotvrdila.

Masaker po zábave v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: se.pl)

V osobnom päťmiestnom aute bolo deväť mladých, neprežili siedmi - Bartolomeja Sz. (†17), Patrick K. (†16), Nicholas R. (†16), Mark W. (†17), Pauline G. (†16), Hanna K. (†13) a Natalia B. (†13). Magdalena K. (16) a Matthew M. (16) brutálnu nehodu prežili.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu