Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Brutálna vražda pri pražskom Uhříněvsi: Obeťami taxikári, polícia varuje ostatných!

Polícia dokumentuje vraždy
Polícia dokumentuje vraždy (Zdroj: Foto: Novinky.cz)

PRAHA - Česká polícia rieši brutálnu vraždu dvoch mužov. Zavraždený mladík a starší muž, ktorých telá sa našli v piatok v Uhříněvsi, boli taxikári a niekto ich zabil práve kvôli tomu. Polícia preto varuje ostatných taxikárov, povedala to hovorkyňa pražskej polície Hana Jeřábková.

"Boli zavraždení v súvislosti s výkonom tohto povolania v nočných hodinách zo štvrtka na piatok," uviedla hovorkyňa pražskej polície. Kriminalisti podľa nej už vedia, že páchateľ alebo páchatelia vrážd si taxík zastavili v centre Prahy a požiadali o odvoz na okraj mesta. Mladší zavraždený mal 26 rokov a starší 60 rokov. Obe autá polícia našla.

Detektívi si podľa Jeřábkovej uvedomujú, že zverejnenie týchto údajov im môže skomplikovať vyšetrovanie, ale dospeli k záveru, že v tomto prípade je potrebné informovať verejnosť a hlavne upozorniť pražských taxikárov na riziká spojené s ich prácou.

Pražskí kriminalisti aktuálne pátrajú po páchateľoch ďalších dvoch vrážd, ktorých obete boli zastrelené. Jednou z obetí je pritom tiež taxikár. Telo štyridsaťdvaročného muža sa našlo už začiatkom februára v zaparkovanom aute na Lužickej ulici v Prahe 2. Jeřábková uviedla, že kriminalisti porovnávajú podobné prípady z minulosti, "ale v súčasnej chvíli je ešte veľmi skoro na potvrdenie, či vyvrátenie akejkoľvek prípadnej súvislosti medzi jednotlivými prípadmi".

Taxikárov bolo v posledných rokoch zavraždených niekoľko, a to nielen v Prahe. Napríklad tento rok v februári poslal súd na 19 rokov do väzenia dvadsaťročného muža, ktorý vlani dobodal taxikárku v Ústí nad Labem.

Keď sa v piatok ráno v Uhříněvsi našli dve mŕtvoly, pôvodné informácie hovorili o tom, že mladší mal 15 až 18 rokov, neskôr polícia uviedla, že išlo o asi osemnásťročného mladíka a muža vo veku medzi 50 a 60 rokov. Najprv tiež médiá špekulovali o tom, že obaja sa mohli stať obeťami dopravnej nehody, kriminalisti ale v piatok skoro popoludní uviedli, že ich niekto zabil.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu