Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šokujúce obvinenie najmilovanejšieho pápeža: Ján Pavol II. má syna s prostitútkou!

Pápež Ján Pavol II. s údajnou milenkou a synom Zobraziť galériu (3)
Pápež Ján Pavol II. s údajnou milenkou a synom (Zdroj: Fundacja ASA)

VARŠAVA - Útoky na zosnulého pápeža Jána Pavla II.! Poľskí ateisti zo združenia Ateizmus-Sekularizmus-Antiklerikalizmus tvrdia, že Ján Pavol II. mal ešte predtým, ako sa stal pápežom, pomer s konkubínou, s ktorou navyše splodil aj syna. Vôbec im pritom neprekáža, že sa opierajú o údajne sfalšované dokumenty, ktorými sa mala komunistická tajná služba pokúšať Karola Wojtylu zdiskreditovať.

Aktivisti odmietajúci zásahy náboženstva do politického života a myslenia na svojich stránkach oznámili, že už o mesiac pokryjú ulice poľského mesta Lublin bilbordmi, ktoré majú byť dôkazom nekresťanského života zosnulého pápeža Jána Pavla II. Fotografia na pútači údajne zachytáva Karola Wojtylu, konkubínu Irenu Kinaszewsku, s ktorou mal mať pomer a ich spoločného syna Adama.

Pápež na fotografii údajne s milenkou Irenou a ich spoločným synom Adamom.
Zobraziť galériu (3)
Pápež na fotografii údajne s milenkou Irenou a ich spoločným synom Adamom.  (Zdroj: Fundacja ASA)

Rozvešanie bilbordov má byť podľa poľských ateistov len začiatkom veľkej akcie. Fotografie pápeža s konkubínou chcú ukázať ľuďom v celej krajine. "Začneme s jedným bilbordom (12 m²) a v spolupráci so spojeneckými organizáciami aj s pomocou vás všetkých chceme poukázať na druhú stranu mince, ktorou je nikdy nevypovedaná časť celej pravdy. My tú pravdu ukážeme na bilbordoch vo všetkých poľských mestách a bude to bezprecedentná udalosť, pretože také niečo tu v dejinách nášho panstva ešte nebolo," cituje z vyhlásenia aktivistov denník Fakt.

Pripravovaná akcia poľských ateistov.
Zobraziť galériu (3)
Pripravovaná akcia poľských ateistov.  (Zdroj: Fundacja ASA)

Rozhorčení ateisti sa opierajú o zvesti o údajnej afére Karola Wojtylu, ktorý mal mať ešte v období komunizmu pomer s konkubínou. S najväčšou pravdepodobnosťou išlo vtedy o provokáciu zo strany bezpečnostnej služby. Podľa materiálov z poľského ústavu pamäti národa mohli obvinenia slúžiť na oslabenie povesti Karola Wojtylu pred jeho návštevou Poľska v roku 1983.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu