Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kvôli chybe sudcu prepustili v ČR sadistického pedofila mimo kontroly lekárov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Kým nedávne prepustenie poľského pedofilného vraha Mariusa Trynkiewicza na slobodu sprevádzal poriadny rozruch, české väzenie v tichosti opustil hlavný aktér jedného z najotrasnejších prípadov sexuálneho zneužívania detí z polovice 90. rokov minulého storočia, ktoré sa skončilo vraždou deväťročného školáka. Informoval o tom dnes český spravodajský portál Novinky.cz.

Dnes 33-ročný muž, ktorý od svojho zatknutia v puberte poznal iba väzenskú celu a ústavnú izbu, je teraz dokonca mimo kontroly lekárov.

Sudca totiž zabudol predĺžiť ambulantnú ochrannú sexuologickú liečbu, ktorá tým automaticky zanikla. Sudca bol za to už disciplinárne potrestaný.

Prípad mladého devianta vtedy verejnosťou poriadne otriasol. Ešte ako neplnoletý zväzoval malých chlapcov a vykonával na nich násilný sexuálny styk. V tom čase za to nebol trestne zodpovedný, ale vo veku 16 rokov potom jednu zo svojich obetí z obavy z prezradenia zabil a dostal za to výnimočný trest 8,5 roka.

Niekoľko ďalších rokov strávil zatvorený na psychiatrii. Podľa súdneho spisu páchateľ vlákal svoju obeť do záhradnej chatky, kde ju najprv zviazal, oči jej zakryl šatkou a ústa zapchal. Po sexuálnom styku sa malému chlapcovi podarilo z uviazania uvoľniť, začal sa brániť a kričať o pomoc. Deviant ho potom škrtil gumovým ovínadlom, pričom dieťa dlhé minúty bojovalo o život pri plnom vedomí. Vrah telo odviezol a zhodil do vodárenskej nádrže.

Znalci označili mladíka za sadistického psychopata s homosexuálnym a pedofilným zameraním, ktorý nemá súcit s ostatnými a neberie na nich žiaden ohľad.

Súd vtedy konanie obžalovaného označil za spoločensky mimoriadne nebezpečné predovšetkým vzhľadom na obzvlášť trýznivý spôsob vraždy malého dieťaťa, pretože usmrcovanie bolo pomalé a predlžované, uviedol web Novinky.cz.

Podľa odborníkov sa jeho sexuálna úchylka vyznačuje tým, že pre svoju naliehavosť a nutkavosť nie je schopný v kritickej chvíli svoje správanie ovládať.

Českému denníku Právu sa podarilo prepusteného pedofila vypátrať. Muž sa neskrýva pod žiadnou falošnou identitou, dokonca sa vrátil aj do svojho pôvodného bydliska. Na zvončeku v paneláku, kde býva so svojou matkou, má uvedené meno. Denník s vysokým, zavalitým mužom aj chvíľu komunikoval, ale ten nebol veľmi ochotný rozprávať. "Nič hovoriť nebudem. Zase by sa to rozvírilo, ja som si už užil svoje," povedal a zabuchol dvere.

Mladík údajne žije uzavreto a dokonca si našiel prácu. Sexuológ Radim Uzel uviedol, že ak súd urobil v tomto prípade chybu, mal by to napraviť.
      

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu